2024. március 29. péntek

2020. június 22., hétfő 08:23

Újraindítja a fogyasztásmérők leolvasását az ELMŰ-ÉMÁSZ, az E.ON csoport tagja
    Budapest, 2020. június 22., hétfő (OTS) - Az ügyfelek és a munkatársak biztonságának megóvása mellett kezdik meg a leolvasásokat - A koronavírus-járvány miatti korlátozások kormányzati enyhítésével összhangban az energiavállalat megkezdi az áram fogyasztásmérők személyes leolvasását a megfelelő óvintézkedések mellett. Az E.ON csoport tagja, az ELMŰ-ÉMÁSZ munkatársai azokat az ügyfeleket keresik fel, akiknél az éves óraleolvasás éppen esedékes. A vállalat a leolvasások során, ahogyan eddig is, fokozottan ügyel ügyfelei, munkatársai és hozzátartozóik egészségének megóvására.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ, az E.ON csoport tagja az az elmúlt hónapokban mindent elkövetett annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez és a biztonságos energiaellátás biztosítása mellett fokozottan ügyelt ügyfelei, partnerei, munkatársai és azok hozzátartozóinak egészségére. Egyik óvintézkedéseként a vállalat március 19-től ideiglenesen felfüggesztette az áram fogyasztásmérők személyes leolvasását.

Azok az ügyfelek, akiknél ebben az időszakban esedékes volt az éves elszámolás, az árammérő óraállását a cég digitális csatornáin, azaz az online ügyfélszolgálaton, az EnergiApp mobilalkalmazásában vagy telefonon maguk adhatták meg. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján az ügyfelek teljes megértéssel, nyitottsággal fogadták az egyszerű és kényelmes digitális megoldásokat, használatukkal is elősegítve a saját és az ELMŰ-ÉMÁSZ munkatársai egészségének megóvását. Ezért a támogatásért az ELMŰ-ÉMÁSZ minden kollégája nevében köszönetét fejezi ki!

A járványveszély enyhülését követő kormányzati intézkedésekkel összhangban az ELMŰ-ÉMÁSZ, az E.ON csoport tagja június 22-től újraindítja a személyes mérőóra leolvasást. Az ügyfelek éves elszámoló számlája az éves személyes leolvasások alapján készül, az ügyfelek és a vállalat közös érdeke, hogy a pontos adat rendelkezésre álljon.

Az éves árammérő-leolvasásokat az ÉMÁSZ területén június 25-től, az ELMŰ területén július 2-től azoknál kezdik meg, akiknél a leolvasás éppen aktuális. Az érintett ügyfeleknek nincs teendőjük, a tervezett leolvasás dátumát az energiaszámlájukon ellenőrizhetik.

Önkéntes vagy hatósági karanténban lévő ügyfeleknél az ELMŰ-ÉMÁSZ munkatársai továbbra sem olvassák le az óraállásokat. Ahol nincs kockázata a mérőórák személyes leolvasásának, az ELMŰ-ÉMÁSZ munkatársai minden biztonsági előírást betartva, maszkban, védőkesztyűben, fertőtlenítővel felszerelkezve, a 1,5 méteres védőtávolságot betartva végzik el a feladatot.

Budapest, 2020. június 22.

Dr. Boross Norbert
Kommunikációs igazgató