OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2020. július 16., csütörtök 10:45

Minden hétvégén koncert a Városmajorban
    Budapest, 2020. július 16., csütörtök (OTS) - Július közepétől egészen szeptember közepéig változatos és színes programkínálattal, szombat esténként pedig igazi zenei csemegének ígérkező koncertek sorával várja közönségét a Városmajori Szabadtéri Színpad.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200716_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20200716_002.jpg

A nyitást követően idén nyáron is sokszínű programokkal, zenés bemutatókkal, Színházi Szemlével, matinékkal, gyerekelőadásokkal és a műfajok legszélesebb skáláján mozgó koncertprogrammal várja visszatérő és új vendégeit a Városmajori Szabadtéri Színpad. A mára közkedvelt koncerthelyszínné vált budai játszóhely hagyományaihoz hűen a 2020-as évadában is izgalmas előadókat és zenei formációkat vonultat fel.

Szombat esténként a legváltozatosabb műfajú előadók és dallamok, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie- tradicionális, crossover és világzenei koncertek várják a közönséget. Az idei évadban olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint az idén is visszatérő Palya Bea, Dés László vagy Rákász Gergely, valamint olyan debütálók, mint a Roma Soul vagy a Blahalouisiana.

A városmajori koncertekre már megválthatják jegyeiket az érdeklődők:

Az idei koncert évadot, július 18-án egy nagy visszatérő, a tavaly is hatalmas sikerrel játszott Egy fess pesti este új fejezetével, az Egy újabb fess pesti estével érkező Kamarás Iván nyitja meg. Rákász Gergely orgonista és nagy történetmesélő a Lords of the Organ című előadássorozatának negyedik részében július 25-én olyan utazásra hív, ahol egy este erejéig Bach, Circus és Beethoven útitársai lehetünk. Egy igazán különleges élménnyel, egy fergeteges emlékkoncerttel várja a műfaj szerelmeseit július 31-én a hazai jazzéletben fogalommá vált zenekar, a Benkó Dixieland Band. A Benkó Sándor 80 emlékkoncert vendége Zséda lesz, aki a Cotton Club Singers tagjaként korábban már dolgozott együtt a zenekarral.

Az első augusztusi szombat estén egy izgalmas zenei utazásra invitálunk mindenkit, amelyen Bereczki Zoltán egyedi zenei világába engedünk bepillantást. A Szenvedély című zenekaros nagykoncerten felcsendülnek az előadó legnépszerűbb slágerei. A Blahalouisiana és a Heuréka Pop Orchestra közös bulijára augusztus 22-én kerül majd sor, ahol a hazai modern pop-beat-rock egyik legjelentősebb fiatal zenekara a legújabb, a harmadik nagylemezének dalait is bemutatja. A városmajori koncerten régebbi és ritkábban játszott dalok is elhangzanak majd. A Blahalouisiana slágereit ezúttal szimfonikus hangszerelésben hallhatjuk, a Heureka Pop Orchestra kíséretével. Horgas Eszter, a nemzetközi hírű, virtuóz fuvolaművész két év után tér vissza a Városmajori Szabadtéri Színpadra, ahol egy új és izgalmas crossover produkcióval lepi meg közönségét. A szerelmes Chagall előadás, több mint koncert, hisz ezen az estén a színház, a festészet és a zene találkozik mesteri fokon egymással.

Augusztus utolsó hétvégéjén mind a két nap zenei csemegével találkozhat a közönség a budai színpadon. Szombaton Kárász Eszter megdöbbentő hitelességgel szólaltatja meg Édith Piaf dalait, Tompos Kátya orosz úrinőként kelti életre a jól ismert klasszikusokat, Boggie (Csemer Boglárka) pedig a sanzon lírai, ma is élő oldalát mutatja meg a Chanson Elyseé című koncerten. Vasárnap, egzotikus zenei csemegeként az Oláh Gergő nevével fémjelzett Roma Soul csap a húrok közé és autentikus cigány zenét játszanak majd, modern, trendi grúvokkal, effektekkel ötvözve.

Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án a hagyományoktól eltérően egy igazán rendkívüli koncerttel várjuk a nézőket. Az Esszencia formáció nem hasonlítható egyetlen más, hagyományos népzenét játszó zenekarhoz sem. A Városmajorban olyan megkerülhetetlen alkotókat, a magyar kulturális élet három kiválóságát hívták színpadra, mint Herczku Ágnes énekest, Berecz András előadóművészt és a dalszerzőként és zenészként is ismert Grecsó Krisztián írót. A különleges este különleges nyitányaként a négytagú Várkonyi Csibészek, az ország legismertebb roma gyerekzenekara hangolja és bűvöli el a közönséget.

A Városmajorban megszokott és elmaradhatatlan Dés László koncertjére, a Legyen úgy!-ra idén szeptember 5-én és 6-án kerül sor, míg Palya Bea kedvelői egy szeptemberi estén, 12-én örülhetnek a népszerű és közkedvelt előadó különleges, tartalmas, elgondolkodtató, mégis életigenlő és feltöltő zenei utazásának.
A koncertek egységesen este 8-kor kezdődnek.

További információ: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.