OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. augusztus 18., kedd 16:30

A Trane Technologies új, innovatív, fűtésre és hűtésre egyaránt használható terméket jelentetett meg, mely csökkenti az épületek szénlábnyomát (1. rész)
    Brüsszel, 2020. augusztus 18., kedd (Business Wire/OTS) - A Sintesis™ Balance CMAF kényelmesebbé teszi az épületeket, költségtakarékos és 350 százalékkal nagyobb energiahatékonyságú, mint egy fűtési célokra használt tipikus gázbojler - Az innovatív éghajlatkímélő termékeiről ismert globális vállalat, a Trane Technologies (NYSE: TT) ma hírt adott Sintesis™ Balance CMAF elnevezésű, épületek fűtésére és hűtésére egyaránt alkalmas, teljes mértékben elektromos termékének megjelentetéséről. A léghűtéses, többcsöves megoldás a vállalat Trane® védjeggyel forgalmazott, HVAC (fűtő, szellőztető és légkondicionáló) márkacsaládjába tartozó, Sintesis elnevezésű, nagyteljesítményű, beltéri légkondicionáló termékeket tartalmazó portfóliójának legújabb modellje. A termék egyelőre európai, közel-keleti és afrikai ügyfelek számára áIl rendelkezésre.

    A Sintesis Balance nevet viselő termék egy teljes mértékben elektromos egység, amely egyaránt képes fűtési célokra szolgáló forró és hűtési célokra szolgáló hideg víz előállítására. A termék ideális megoldás olyan dinamikus hőmérsékletszabályozást igénylő épületekben, mint például iskolák, szállodák, kórházak, bevásárlóközpontok, irodaépületek és színházak.

"A Sintesis Balance használata esetén nincs szükség különálló vízforraló és vízhűtő rendszerekre, mivel a termék rugalmasan képes ellátni mindkét feladatot bármilyen éghajlaton, bármilyen évszakban és bármilyen rendeltetésű (intézmények által használt vagy lakó-) épületben, továbbá kis helyigényének köszönhetően jobb alapterület-kihasználást tesz lehetővé" - magyarázta José La Loggia, a Trane Technologies EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régiót ellátó Commercial HVAC egységének elnöke. "A termék ugyanakkor rendkívül megbízható működésének köszönhetően zökkenőmentes hőmérséklet- és beltérilevegőminőség-szabályzást tesz lehetővé. Európában a legtöbb rendszer gáz- vagy olajfűtésű bojlerekre épül, míg ez a megoldás elektromos energiát hasznosít. Mivel az épületek kibocsátása mintegy 15 százalékát adja a globális szén-dioxid-kibocsátásnak, és ennek körülbelül 35 százaléka a fűtő- és hűtőrendszerek működéséből származik, a Sintesis Balance egyik fontos előnye, hogy jelentős előrelépést képvisel az épületek elektromosenergia-hasznosításra és karbonmentes működtetésre való átállításának szempontjából."

Az innovatív megoldás hozzájárul az ügyfelek üvegházhatásúgáz-kibocsátásának 2030-ra egymilliárd metrikus tonnával való csökkentését előirányzó Gigaton kihívás (Gigaton Challenge) Trane Technologies általi teljesítéséhez. Az újonnan megjelentetett egység visszanyeri és újra felhasználja az energiát anélkül, hogy szén-dioxidot bocsátana ki, melynek köszönhetően jelentős mértékben csökkenti a hagyományos, bojlert és hűtőegységet egyaránt tartalmazó rendszerekre jellemző fosszilisüzemanyag-felhasználást. Amennyiben olyan elektromos hálózatra van csatlakoztatva, amely megújuló forrásokból termeli az energiát, a Sintesis Balance akár nulla emissziót is lehetővé tehet.

A Sintesis Balance fenntarthatósága a számok tükrében

A Trane Sintesis Balance átlagos teljes energiahányadosa (Total Efficiency Ratio) 8,2, és mindössze 1 kW elektromos energia felhasználásával 8 kW hűtési és fűtési teljesítményt nyújt. Fűtési hatásfoka (Coefficient of Performance [COP]) ugyanakkor 3,35, ami a legmagasabb COP-értéknek számít a léghűtéses, többcsöves berendezések esetében (a COP azt mutatja, mennyi hőt termel a rendszer egységnyi energiabevitelből).

A technológia kibővített alkalmazási köre lehetővé teszi a hatékony hőmérséklet-szabályzást nagyon meleg és nagyon hideg éghajlatú területeken egyaránt. Az egység fűtési hatékonyságának köszönhetőan jó választás az olyan régiókban lévő épületekben való használatra, ahol a környezeti levegő akár mínusz 18 Celsius-fok alá is csökkenhet. Az egység ugyanakkor képes 68 Celsius-fokosra is felmelegíteni a vizet.

A Trane Sintesis Balance CMAF műszaki jellemzői

- A Trane Adaptive Refrigerant System™ (adaptív hűtőrendszer) automatikusan optimalizálja a hűtőközegtöltést minden üzemmódban és hőmérsékleti feltétel mellett, miáltal az egység nagyobb teljesítményt nyújt és hatékonyabban működik.

- A teljes mértékben elektromos meghajtású, többcsöves CMAF egység az elektromos hálózat kibocsátásán felül nem bocsát ki közvetlenül üvegházhatású gázt. Az egység 350 százalékkal nagyobb hatékonyságot biztosít a legtöbb gázbojlerhez képest a komfortfűtési rendszerek számára való forróvíz-előállítás során.

- Egyszerűen konfigurálható, három akusztikusfunkció-csomaggal és hatékonysági szinttel rendelkezik a különféle épületekben való alkalmazási igények minél teljesebb kielégítése érdekében.

- A Trane vezérlőtechnológia új generációja - a Tracer Symbio™ 800 vezérlő fejlett algoritmusai biztosítják a zökkenőmentes, megbízható működést és az alacsony beruházási költséget. Ezen felül a technológia hat ütemezési opciót is kínál az alkalmazási célnak leginkább megfelelő, optimális teljesítmény biztosítása érdekében.

- A TD7 AdaptiView™ érintőképernyővel rendelkező Tracer Symbio 800 biztosítja az egység felhasználóbarát vezérlését a létesítménykezelők számára. A vezérlő lehetővé teszi a különféle feltételek távolról való kezelését és az azokban bekövetkező változásokra való reagálást, valamint egy sor előre programozott üzemmód biztosításával a hatékony működés fenntartását. (folyt.)



2020. augusztus 18., kedd 16:31

A Trane Technologies új, innovatív, fűtésre és hűtésre egyaránt használható terméket jelentetett meg, mely csökkenti az épületek szénlábnyomát (2. rész)
    Brüsszel, 2020. augusztus 18., kedd (Business Wire/OTS) -

    
     További részletes információkért a Trane által az EMEA régióban kínált megoldások teljes palettájáról kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.Trane.eu.

Amit a Trane Technologies-ról tudni kell…

A Trane Technologies innovatív klímatechnológiai megoldásairól ismert globális vállalat. Stratégiai Trane® és Thermo King® márkáinkra, valamint környezetbarát termékeket és szolgáltatásokat tartalmazó portfóliónkra támaszkodva épületekben, lakásokban és szállítóeszközökben használható, fenntartható klímatechnológiai megoldásokat kínálunk ügyfeleink számára. Szívesen látjuk Önt is honlapunkon: tranetechnologies.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200816005017/en/

Kapcsolat:

Médiakapcsolatok:
Jennifer Regina, Trane Technologies
+1-630-390-8011
Jennifer.regina@tranetechnologies.com

Befektetői kapcsolatok:
Zachary Nagle, Trane Technologies
+1-704-990-3913
zachary.nagle@tranetechnologies.com

Forrás: Trane Technologies plc
    

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.