OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. szeptember 3., csütörtök 11:00

A GE Healthcare amerikai egyesült államokbeli radiogyógyszertár-hálózatát felvásárolja a magánkézben lévő RLS (USA) Inc. vállalatcsoport
    TAMPA, Florida állam, USA, 2020. szeptember 3., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az RLS (USA) Inc. (Radioisotope Life Sciences) megvásárolta a General Electric (GE) U.S. amerikai egyesült államokbeli radiogyógyszertár-hálózatát, melynek eredményeként az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb kizárólag molekuláris képalkotó diagnosztikai tevékenységeket végző cégévé lépett elő. Az ügylet strukturálását és a befektetők felé való közvetítését a független globális pénzügyi tanácsadó cég, a Capitor (www.capitor.co) végezte, kulcsfontosságú szerepet játszva a felek közt több éven át tartó tárgyalások és együttműködés során. A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

    Az RLS-sel létrejövő 10 éves forgalmazási együttműködési megállapodás alapján a radiogyógyszertárak továbbra is végzik a GE Healthcare molekuláris képalkotó diagnosztikai termékekeivel való ellátást. Az immár magánkézben lévő radiogyógyszertár-hálózatban kisebbségi tulajdonnal rendelkezik a Perceptive Advisors, egy 7 milliárd USA dollárt kezelő, egészségügyre szakosodott, New York-i székhelyű befektető cég.

Az RLS ügyvezetőségét Werner Gruner vezérigazgató, Jaco van Niekerk befektetési vezető és a működésért felelős vezető tisztviselői pozíciót betöltő, Shane Cobb alkotja. Gruner úr, aki a nemzetközi pénzügyi ágazat számos területén tevékenykedett különféle vezetői pozíciókban, és alapítója volt a Capitornak is, a következőket nyilatkozta: "Azon felül, hogy az ügylet igen érdekes pénzügyi aspektusokkal rendelkezett, nagy kíváncsisággal és izgalommal töltött el az ennek az egészségügyi hálózatnak a felvásárlása kínálta lehetőségek sora. Eddigi pályafutásom során számos globális ügyfelet láttam el magas színvonalú, részletes befektetési tanácsokkal, és mindig is azt vallottam, hogy az ügyfelek, függetlenül attól, hogy milyen iparágba tartoznak, nem csak hogy megérdemlik a személyre szabott, megfelelő időzítésű, minőségi szolgáltatásokat, de minden joguk megvan arra, hogy meg is követeljék azt." Majd hozzátette: "Ez az oka annak, hogy a magas színvonalat képviselő szolgáltatást, a minőséget és a diszruptív technológiák alkalmazását befektetési stratégiánk kulcsfontosságú elemeinek tekintjük."

A radiogyógyszertár-hálózatba 18 állam összesen 31 gyógyszertára tartozik, ideértve a jelenlegi központot is Tampában, Florida államban. Van Niekerk úr irányításával az RLS 2 milliárd USA dollár befektetését tervezi az elkövetkező évtizedben gyógyszertár-hálózata bővítése céljából, miközben folyamatos befektetéseket eszközöl a legmodernebb tudományos és technológiai újítások kidolgozása érdekében is. "Szolgáltatásközpontú filozófiánk jegyében fokozott erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy a hálózat átvétele zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében megtartottuk a legfontosabb vezető pozíciójú alkalmazottakat, ideértve például Shane Cobbot, aki több mint 30 évre visszanyúló ágazati tapasztalatokkal rendelkezik" - jelentette ki van Niekerk úr, majd a következőkkel zárta nyilatkozatát: "Az RLS elkötelezett az iránt, hogy életmentő, magas minőségi színvonalat képviselő diagnosztikai ellátást és kezeléseket biztosítson a betegek számára az ország egész területén. E célból, valamint a COVID-19 által a fertőzöttek szerveire gyakorolt, esetlegesen hosszú távú károsító hatásokról a közelmúltban a birtokunba került információk ismeretében létrehoztunk egy különleges munkacsoportot, amelynek feladata a speciális diagnosztikai szolgáltatások iránti valószínűsíthetően hirtelen megnövekvő igények kielégítésének biztosítása."

Mostantól mintegy ötszáz, az ország különböző államaiban dolgozó korábbi GE alkalmazott az RLS családjához tartozik. A vállalat a közeljövőben várhatóan áthelyezi székhelyét Florida keleti partvidékére, és már megkezdte a tárgyalásokat különféle gazdasági fejlesztési tanácsokkal és önkormányzatokkal.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200901006104/en/

Kapcsolat:

Amanda Penebaker
608-345-9420
amanda.penebaker@rls.bio
https://rls.bio/

Forrás: RLS (USA) Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.