OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. szeptember 24., csütörtök 14:25

A Mavenir ágazatvezető 5G maghálózati felhasználói sík funkciót (UPF) biztosít NVIDIA Mellanox SmartNIC gyorsítással (1. rész)
    Richardson, Texas állam, USA, 2020. szeptember 24., csütörtök (Business Wire/OTS) - A kombinált csomópont egyaránt támogatja a 2G, 3G, 4G és 5G szolgáltatásokra előfizető ügyfeleket - Az ágazat egyetlen teljes körű (végponttól végpontig terjedő), felhő-natív hálózati szoftverizációt biztosító szolgáltatója, a Mavenir ma bejelentette egy nagyteljesítményű 5G maghálózati felhasználói sík funkció (User Plane Function [UPF] kiadását, amelynek gyorsítását NVIDIA Mellanox ConnectX-6 Dx SmartNIC-ek (intelligens hálózati interfész kártyák) biztosítják. Az UPF kulcsfontosságú szerepet játszik az ötödik generációs hálózatokban a merőben új, az eddigi technológiákat alapjaiban átalakító célként megjelenő alacsony látencia (azaz késleltetési sebesség) és nagy adatátviteli sebesség biztosításában.

    A Mavenir által kifejlesztett, a hálózatok 5G hálózattá való költséghatékony átalakítását lehetővé tévő UPF az önálló 5G maghálózati felhasználói sík funkciók teljes körét kínálja, továbbá kombinált csomópont támogatást is biztosít, miáltal ez a nagy teljesítményt és kapacitást egyedi módon ötvöző megoldás egyaránt képes támogatni a 2G, 3G, 4G és 5G előfizetőket egyedüli, integrált felhasználói hálózati sík funkcióként működve.

A Mavenir UPF-je kivételesen magas értéket nyújt a felhő-natív dizájnnak, a konténeralapú architektúrának, a nagy mértékben optimalizált, hardveres tehermentesítést (azaz a hardverre való konfigurálható átadást [offloading]) biztosító csomagfeldolgozásnak és a rendelkezésre állás beépített támogatásának köszönhetően. A Mavenir UPF-je képes egyaránt kielégíteni a nagy teljesítmény és a mérsékelt hardverlábnyom iránti igényeket, és ugyanakkor a centralizált kezelőrendszernek köszönhetően automatikus telepítést és rendkívül könnyű működés közbeni karbantartást tesz lehetővé, csökkentve ezáltal az ún. teljes életút költséget vagy más néven teljes tulajdonlási költséget (total cost of ownership [TCO]), azaz az eszköz teljes élettartama alatt felmerülő költségeket.

Az új, optimalizált UPF megoldást a Mavenir szoftver- és hardveroptimalizálási technikák párhuzamos alkalmazásával dolgozta ki, és a tesztelés során azt tapasztalta, hogy a termék teljesítménye a 16 FP-s CPU mag használatának köszönhetően elérheti a másodpercenkénti 524 Gb-ot is, miközben a szerver teljes energiaigényét 50%-kal csökkenti a NVIDIA SmartNIC UPF tehermentesítés révén. A NVIDIA ConnectX-6 Dx dinamikus terheléskiegyensúlyozást, hatékony csomagfeldolgozást és intelligens továbbítást alkalmazva gyorsítja a Mavenir UPF-jét, miáltal lehetővé válik több ezer ügyfél audió-, videó és adatstreamjeinek párhuzamos kezelése és a szolgáltató által vállalt minőségű, zökkenőmentes közvetítése.

"A legfontosabb eredmény az, hogy ugyanakkora (offloadot megelőző) átmenő teljesítmény (adatátviteli sebesség) fenntartása mellett 50%-kal csökkentettük az energiafelhasználást a funkciónak a SmartNIC-re való leadása révén" - magyarázta, Ashok Khuntia, a Mavenir Packet Computing egységének ügyvezető elnökhelyettese és vezérigazgatója. "Nagyon örülünk, hogy együttműködhettünk a NVIDIA-val egy olyan nagy teljesítményű és költséghatékony UPF kifejlesztése során, amelyet szerte a világon a nagy és a kisebb szolgáltatók egyaránt hatékonyan használhatnak."

"Az UPF csomagtovábbítás kulcsfontosságú az 5G hálózatok esetében a hálózati szeletek rugalmas létrehozása és alacsony látenciájú kapcsolási képesség biztosítása szempontjából" - nyilatkozta Amit Krig, a NVIDIA Software and Network Adapter Products (Szoftverek és hálózati adapter termékek) egységének rangidős elnökhelyettese. "A Mavenir a cégünk SmartNIC-jei és adatfeldolgozó egységei (DPU-k) által biztosított hardvergyorsításra támaszkodva világklasszisnak számító teljesítményt nyújtó UPF-t hozott létre, miközben lehetővé tette, hogy a felszabadított CPU ciklusokban más bevételtermelő alkalmazások fussanak." (folyt.)



2020. szeptember 24., csütörtök 14:25

A Mavenir ágazatvezető 5G maghálózati felhasználói sík funkciót (UPF) biztosít NVIDIA Mellanox SmartNIC gyorsítással (2. rész)
    Richardson, Texas állam, USA, 2020. szeptember 24., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mavenirről tudni kell…

A Mavenir az ágazat egyetlen teljes körű (végponttól végpontig terjedő), felhő-natív hálózati szoftverizációt és hálózati megoldásokat/rendszerintegrációt biztosító szolgáltatója, amelynek kiemelt célja a távközlési szolgáltatók (Communications Service Providers [CSP-k]) által használt hálózati szoftverek átalakításának felgyorsítása. A Mavenir teljes körű, átfogó termékportfóliójában a hálózatiinfrastruktúra-csomagok összes eleme megtalálható. Az 5G alkalmazási/szolgáltatási szintektől kezdve a csomagkapcsolt maghálózaton át a rádiós hozzáférési hálózatig (RAN), a Mavenir minden területen vezető szerepet játszik az olyan fejlett, felhő-natív hálózati megoldások létrehozásában, amelyek innovatív és biztonságos élményeket biztosítanak a végfelhasználóknak. Az IP multimédia alrendszerek (IMS) (VoLTE, VoWiFi, fejlett üzenetküldés [RCS]), magánhálózatok és vEPC, 5G maghálózatok, nyílt rádiós hozzáférési hálózatok (OpenRAN) és virtuális rádiós hozzáférési hálózatok (vRAN) terén elérhető újítások felhasználásával a Mavenir szerte a világon mintegy 140 országban több mint 250, a világon a távközlési szolgáltatásokra előfizetők több mint 50%-át kiszolgáló CSP ügyfél számára biztosítja a gyorsabb hálózatátalakítás lehetőségét.

A Mavenir olyan diszruptív, innovatív technológiai architektúrák és üzleti modellek kialakítására törekszik, amelyek agilis, rugalmas és gyors szolgáltatások nyújtását teszik lehetővé. Az internetszintű megtakarítások elérését biztosító hálózatiinfrastruktúra-virtualizáció (Network Functions Virtualization [NFV]) fejlődését támogató termékeivel a Mavenir olyan megoldásokat kínál a távközlési szolgáltatóknak, amelyek segítik a CSP-ket költségeik csökkentésében, a bevételtermelésben és bevételeik fenntartásában. www.mavenir.com

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200923005257/en/

Kapcsolat:

Maryvonne Tubb
Mavenir PR

NA-Loren Guertin
MatterNow

EMEA-Kevin Taylor
GlobalResultsPR

Forrás: Mavenir

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.