2024. március 28. csütörtök

2020. október 7., szerda 08:14

Higiénés szokások: A digitális adatok és a vonzó dizájn támogatja a kórokozók elleni küzdelmet/A Hagleitner célja a fertőtlenítés és a kézmosás népszerűsítése (1. rész)
    Zell am See (Ausztria), 2020. október 7., szerda (APA/OTS) - Egy technológiai ugrás segíthet a higiénés szokások megváltoztatásában; a Hagleitner szerint különösen a nyilvános létesítmények, intézmények és az ipar szereplői számára van szükség a biztonságra. 2020. október 7-én az ausztriai vállalat piacra dobta új higiéniai adagoló készülékeit. A készülékek nem csupán fertőtlenítőszer-, kozmetikai szerek- és WC papír adagolására alkalmasak, hanem okostelefonról hozzáférhető digitális felhasználói adatokkal is szolgálnak. Az adagolófajtánként 1000-féle dizájn vonzóbbá fogja tenni a higiéniát az emberek számára.

A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:

A higiénia dokumentálása

"A megfelelő higiéniához tudatosság szükséges" - magyarázta Hans Georg Hagleitner, a vállalkozás tulajdonosa és vezérigazgatója. "Az, hogy észreveszünk egy higiéniai termékek adagolására szolgáló készüléket, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy használni is fogjuk. Továbbá a tényleges körülmények is számítanak. Tételezzük fel, hogy egy üzletnek két bejárata van, és mindkét bejáratot egyformán gyakran használják. Azonban míg az egyik bejáraton az üzletbe belépő emberek gyakran fertőtlenítik a kezüket, a másik bejáratot igénybe vevők kevésbé. Ennek számos különböző oka lehet: előfordulhat, hogy a fertőtlenítő adagoló üres vagy nincs áram alatt; illetve egész egyszerűen az, hogy nem túlságosan jól látható helyen van. A tényleges okok megállapítását elősegítheti a készülék használatára vonatkozó információk ismerete és a számadatok digitális elemzése, melyek alapján érdemi következtetéseket lehet levonni. Ugyanakkor az adagoló biztosítja a higiénés intézkedések dokumentálását is, ami minden bizonnyal hasznos egy hivatalos ellenőrzés során."

Az új adagolók nem csak fertőtlenítő- vagy kozmetikai szereket, hanem adatokat is biztosítanak

2020. október 7-től nyolc különböző fajtájú adagoló biztosít majd felhasználói adatokat, többek közt a töltet fogyásáról, a készülék töltöttségi szintjéről és energiahasználatáról (energiaellátottság állapotáról). A különböző készülékek kézfertőtlenítő-, WC-ülőke fertőtlenítő-, WC-papír-, WC-papír nedvesítésére szolgáló hab-, habszappan-, bőrvédő krém- és levegőillatosító adagolására szolgálnak. A papír kéztörlő adagolására szolgáló nyolcadik készülékfajta már 2019-ben piaci forgalomba került. (https://www.ots.at/presseaussendung/OTS_20191018_OTS0006/die-toilette-wird-hybrid)

Társadalmi elfogadottság

"Nem volt egyszerű elfogadtatni az emberekkel a higiénia és a fertőtlenítés szükségességét; és még mindig van helye a fejlődésnek" - nyilatkozta a vállalkozás tulajdonosa. "A higiénia célja az egészség megőrzése, és e cél elérését megkönnyítheti, ha a higiéniai célt szolgáló készülékek szépek és felkeltik az érdeklődést. Az 1000-féle dizájn változatos külsőt biztosít új adagolóinknak, így mindenki kiválaszthatja a neki legjobban tetszőt; csakúgy, ahogyan a működtetésre szolgáló energiaforrást is. A professzionális higiéniai termékek piacán ezidáig nem voltak elérhetőek akkumulátoros adagolók, így a Hagleitner termékei teljesen új termékkategóriát képviselnek. Emiatt az akkumulátorra kiemelt figyelmet fordítottunk: nem pusztán a fenntarthatóság szempontjából, hanem mert biztosítani akartuk azt a hálózati áramforrástól független működtetési lehetőséget, amelyet a vevők igényelnek."

A készülék működtethető adapterről, akkumulátorról vagy ún. "Energybox" segítségével

A Hagleitner új termékcsaládja a Xibu hybrid nevet viseli. Az elnevezésben szereplő "hibrid" szó arra utal, hogy a készülékek egyaránt képesek higiéniai termékek- és adatok biztosítására. Az adagolók háromféle áramforrásról működtethetők: hálózatról, akkumulátorról vagy egy ún. "Energybox" (speciális, nagy teljesítményű akkumulátor) segítségével. Az utóbbi eszköz elektromos energiát termel azzal a céllal, hogy ellássa az adagolót a működéshez szükséges elektromos energiával. Amikor az "Energybox" eléri hasznos élettartama végét, a Hagleitner visszaveszi és újrahasznosítja.

1000-féle dizájn

Az új adagolók számos különféle külső dizájnnal rendelhetők. Fedőlapjuk két színben áll rendelkezésre: fekete és fehér. Az oldalpanelek kinézete is variálható: az 1000-féle variációt 200 egyszínű oldallap és 800 mintás oldallap teszi lehetővé. Saját online konfigurátor mutatja meg, mi minden lehetséges: www.xibudesigner.com (2020. október 15-től magyarul is rendelkezésre áll).
(folyt.)

2020. október 7., szerda 08:15

Higiénés szokások: A digitális adatok és a vonzó dizájn támogatja a kórokozók elleni küzdelmet/A Hagleitner célja a fertőtlenítés és a kézmosás népszerűsítése (2. rész)
    Zell am See (Ausztria), 2020. október 7., szerda (APA/OTS) -

Amit a Hagleitner csoportról tudni kell…

A Hagleitner magas minőségű higiéniai termékeket fejleszt és gyárt: tisztító- és fertőtlenítőszereket, kozmetikai szereket - valamint hozzájuk tartozó adagolókészülékeket. A termékek Zell am See-ben (Ausztria) készülnek, ahol a Hagleitner a kutatási, fejlesztési és gyártási tevékenységeket végzi - a csoport egyéb helyszíneken működő többi kirendeltsége elosztóközpont funkciót tölt be. A Hagleitner 27 kirendeltséget működtet tizenkét országban - többek közt Magyarországon is. Az 1240 alkalmazottat foglalkoztató Hagleitner B2B (vállalati ügyfeleket célzó) és B2C (magánszemélyeket célzó) értékesítést egyaránt végez.
A Buls vállalat a Hagleitner ipari célú épülettakarító-eszközökre szakosodott leányvállalata, amely négy Buls kirendeltséget működtet Ausztriában, és 49 alkalmazottat foglalkoztat.
A 2019 áprilisa és 2020 márciusa közti időszakban (pénzügyi év) a Hagleitner csoport árbevétele összesen 136,5 millió euró volt, amelyből az export 47,2 százalékkal részesedett.

A Család

Az 1971-ben alapított Hagleitner Hygiene családi vállalkozás. Hans Georg Hagleitner 1988-ban vette át édesapjától az üzlet irányítását, és azóta is ő vezeti a cégcsoportot. 2020-ban lányai, Katharina és Stefanie kulcsfontosságú pozíciókba kerültek a vállalatnál: Katharina az olaszországi értékesítést irányítja, Stefanie pedig a termékportfólióért felel.

Kapcsolat:
Hagleitner Hygiene International GmbH