OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. október 20., kedd 12:06

A Prevailiont a Gartner 2020. évi jelentése a "Remek beszállító" kategóriába sorolta a biztonsági műveletek és a fenyegetettségekkel kapcsolatos hírszerzés terén (1. rész)
    Columbia, Maryland állam, USA , 2020. október 20., kedd (Business Wire/OTS) - A kiberellenségek azonosítását célzó hírszerzés terén globális vezető cégnek számító Prevailion ma bejelentette, hogy a Gartner legújabb "Cool Vendors in Security Operations and Threat Intelligence" (Remek beszállítók a biztonsági műveletek és a fenyegetettségekkel kapcsolatos hírszerzés terén) című jelentésében a Gartner a "Cool Vendor" (Remek beszállító) kategóriába sorolta a Prevailiont.

        A Gartner jelentése azokat a "feltörekvő beszállító cégeket" mutatja be, amelyek "szolgáltatásainak/termékeinek igénybevételét a biztonsági és kockázatkezelési vezetőknek érdemes megfontolniuk azoknak az újonnan jelentkező fenyegetéseknek az értékelésekor, amelyek ellen a biztonsági műveleti technológiák legújabb generációját szükséges bevetni." A Gartner jelentésében a következőket írja: "Ahhoz, hogy megerősítsék védekezésüket és az üzleti kockázatok alapján rangsorolhassák a biztonságot szolgáló tevékenységükben fellelhető réseket és az azok kiküszöbölését célzó tevékenységeket, a biztonsági és kockázatkezelési vezetők olyan megoldásokat keresnek, amelyek alaposabb betekintést biztosítanak számítástechnikai környezetükbe." A jelentésben szerepel a következő megjegyzés is: "A szervezetek azért kénytelenek kiterjedt erőfeszítéseket tenni sérülékenységük mérséklése érdekében, mert a kívülről érkező fenyegetésekre és a védekezésre használható eszközökre vonatkozó pontos információk hiányában nem tudják rangsorolni a védekezést szolgáló különféle intézkedéseket."*

A fennálló és potenciális jövőbeli fenyegetésekre vonatkozó rálátás hiánya következtében a szervezetek számára nagy kihívást jelent a kiberbiztonság, mely problémát felismerve a Prevailion kifejezetten erre a területre összpontosította tevékenységét. A Prevailion rejtett érzékelők globális hálózatának segítségével aktívan, valós időben követ nyomon több ezer kibertámadást, ideértve az ún. "malware" programok (kártékony szoftverek) által használt kommunikációs csatornák megfigyelését is, és így a kiberellenségekről olyan egyedülálló adathalmaz van a birtokában, amelyet a vállalatok sikerrel használhatnak hálózataik védelme céljára.

"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Gartner a "Remek beszállítók" közé választotta cégünket, mely besorolás véleményünk szerint egyrészt a platformunk alapjául szolgáló alapvető technológiának, másrészt csapatunk kemény munkájának és elkötelezettségének köszönhető" - nyilatkozta Karim Hijazi, a Prevailion alapítója és vezérigazgatója. "A Prevailion új védekezési módok alkalmazását teszi lehetővé a fenyegetettségekre vonatkozó hírszerzés terén azáltal, hogy mélyebb betekintést biztosítunk a vállalatoknak a hálózatukat és a velük szorosan együttműködő partnereik hálózatát célba vevő, fenyegető ellenségek tevékenységébe. A támadók infrastruktúrájának feltérképezésével és felgöngyölítésével egyedülállóan értékes információkkal tudunk szolgálni a vállalatok számára a kiberbűnözők vagy az országos vagy szövetségi állami szervek által alkalmazott hackerek tevékenységéről és kiszemelt célpontjaikról. Ez lehetővé teszi a vállalati biztonsági csapatok számára a fenyegetések pontosabb rangsorolását azáltal, hogy a felderített (azaz valódi) támadásokra összpontosíthatnak ahelyett, hogy az utolsó pillanatban kapott és sokszor téves biztonsági riasztásokra vagy elnagyolt kockázatértékelésekre kéne hagyatkozniuk."

Exkluzív rálátás a kiberfenyegetettséget jelentő tevékenységekre
A Prevailion jelenleg szerte a világon mintegy 28 000 megtámadott szervezetet kísér figyelemmel, melyek közt szerepelnek tőzsdén bejegyzett nagyvállalatok és ellátói láncukba tartozó partnereik csakúgy, mint kormányzatok, egyetemek, nem kormányzati szervezetek (ún. "NGO-k") és számos egyéb szervezet. Sok esetben előfordul, hogy a Prevailion által felderített kibertámadásokat az annak áldozatául eső szervezetek nem jelentik be vagy akár észre sem veszik.

A Prevailion birtokában lévő exkluzív hírszerzési adatok azt mutatják, hogy a Fortune magazin 500 legnagyobb vállalatot felsoroló listáján szereplő cégek 22%-a áll jelenleg támadás alatt, illetve esett áldozatául a közelmúltban kiberbűnözők vagy állami megbízásból tevékenykedő hackerek támadásának. Ezek közt szerepel a szoftvercégek 79%-a és a gyógyszergyártó vállalatok 64%-a; a közelmúltbeli kibertámadásokra vonatkozó adatok alapján az ebbe a két ágazatba tartozó szervezetek szerepelnek leggyakrabban a hackerek célpontjai közt.


*Gartner "Cool Vendors in Security Operations and Threat Intelligence," Mitchell Schneider, Ruggero Contu, John Watts, Craig Lawson, October 13, 2020. (folyt.)



2020. október 20., kedd 12:06

A Prevailiont a Gartner 2020. évi jelentése a "Remek beszállító" kategóriába sorolta a biztonsági műveletek és a fenyegetettségekkel kapcsolatos hírszerzés terén (2. rész)
    Columbia, Maryland állam, USA , 2020. október 20., kedd (Business Wire/OTS) -

        A Prevailion egyedülálló kiberhírszerzési szakértelme révén képes azonosítani egy adott vállalat hálózatát érő támadásokat anélkül, hogy hozzáférne az adott hálózathoz, illetve, hogy a támadás tényét meg kéne erősítenie a megtámadott cégnek. E célból a Prevailion hírszerző csapata a kiberbűnözők hálózatait veszi célba, hogy "elfogja" a hackerek "irányító és ellenőrző" szerverei és a megtámadott szervezetek hálózatára rátelepített kártékony szoftverprogramok közti üzeneteket. A Prevailion képessége arra, hogy gyakorlatilag "lehallgassa" a bűnözőket, rendkívül részletes adatokat biztosít a Prevailion számára a szerte a világon éppen folyó hackertámadásokról, és ugyanakkor lehetővé teszi számára, hogy még a támadás bekövetkezése előtt tudomást szerezzen a támadási szándékról.

A Prevailion APEX Platformja megbízható információforrás, amely több ezer, a megtámadott szervezetek által nem bejelentett támadásról tartalmaz információkat, és folyamatosan a legfrissebb híreket képes biztosítani az új támadásokról, a fokozódó hackertevékenységekről és a vállalatok támadások utáni védelmi és helyreállítást célzó erőfeszítéseiről.    

A Gartner felelősség elhárítására vonatkozó nyilatkozata
A Gartner nem hagyja jóvá a kutatásainkról szóló publikációkban leírt beszállítókat, termékeket vagy szolgáltatásokat, és nem tanácsolja a technológiák felhasználóinak azt, hogy csak a legmagasabb minősítést kapó vagy adott kategóriába sorolt beszállítókat válasszák partnerükként. A Gartner kutatásai alapján készült kiadványok a Gartner kutatásokat végző szervezete tagjainak véleményét tartalmazzák, melyek nem tekintendők tényekre vonatkozó állításoknak. A Gartner nem vállal garanciát (legyen az kifejezett vagy vélelmezett) e kutatásokat illetően, ideértve az azok értékesíthetőségére vagy adott célra való felhasználhatóságára vonatkozó garanciát is.

Amit a Prevailionról tudni kell…
A Prevailion egy kiberbiztonsági fenyegetettségre vonatkozó hírszerzést, felderítést végző vállalat, amelynek tevékenysége átalakítja a vállalatok kockázatcsökkentéshez és üzleti döntéshozáshoz való hozzáállását. A legmodernebb, egyedi igények alapján végzett hírszerzés és felderítés, valamint egy ún. "zero-touch" (automatizált, távolról kezelhető) platform segítségével a Prevailion teljes képet ad az ügyfelei és azok partnerei ökoszisztémájára vonatkozó megerősített (konfirmált) behatolási/fertőzöttségi bizonyítékokról (Evidence of Compromise [EOC]). A Prevailionra vonatkozó részletesebb tájékozódás céljából kérjük, látogasson el honlapunkra: www.prevailion.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201019005166/en/

Kapcsolat:

Michael Sias
inquiry@firm19.com
954-361-3963

Forrás: Prevailion
    

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.