OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. október 21., szerda 09:07

Minden, amit tudnod kell az autóbérlésről ma Magyarországon
    Budapest, 2020. október 21., szerda (OTS) - Tudj meg többet az operatív lízingről vagy flottakezelésről, az autó pénzügyi lízingről, bérautóról és a car sharing-ről.

    
     Van autód? Saját vagy lízingelt? Céges autód van? Alkalmakra bérelsz, esetleg tartós bérlettel oldod meg a mobilitásodat? Maradtál már autó nélkül pedig, szükséged lett volna egyre? Tartós bérlet, nyíltvégű lízing, zártvégű lízing, közösségi autó, rent a car? Fontos mérlegelni, hogy pontosan mire van szükségünk, mit szeretnék, mi a célunk. A "Kinél fogjuk ezt megtenni" már egy komolyabb kérdés.

A lízingelt autóm szervizbe került hosszabb időre, én pedig napi szinten használtam munkába járáshoz. A történet onnan indult, hogy balesetet szenvedtem. A szervizben jelezték, hogy a javítás és ügyintézés két-három hónapot fog igénybe venni.Ekkor kezdtem el foglalkozni a témával, hogy akkor mégis milyen lehetőségeim vannak.

Béreljek autót erre az időszakra? Viszonylag drága lenne pár napra is, ráadásul nekem egy-két hónapra kellene - így akkor ez egy vagyon lesz.

Jobban belegondolva, végül is nem is kell minden napra. A munkába járáshoz bár kell, de az 2*30 perc oda és vissza. Hétvégéken azonban egész napra szükséges az autó.

Egy ideiglenes, de nagyon jó megoldást találtam erre az időszakra. Ez volt a car sharing. Aztán egyszer csak…

Az autómról egy hónap után kiderült, hogy sosem fog elkészülni. Gazdasági totálkár, eladható a roncs.

Kezdhettem elölről a gondolkodást és keresést: ebben az új helyzetben vajon mik a lehetőségek?

Miután körbejártam az összes létező opciót, letettem a voksom az egyik megoldás mellett. Rent-a-car két hónapra, amíg eladom a roncsot.

A két hónap letelte és a roncs eladása után jött az igazán komoly matek! Most hogyan tovább?

Magyarországon van lehetőségünk bőven, ha autót szeretnénk használni!

Mennyibe kerül? Milyen autó? A bérlet ideje alatt végig fix költséggel számolhatok, vagy van esetleg rejtett költség, amivel a bérleti idő végén kell szembenéznem? Milyen kritériumok vannak a különböző bérlések kapcsán? Kell kaució vagy bankkártyán zárolás lesz?

A helyzetem nem egyedi, talán másnak is vannak hasonló kérdései.

Nézzük, én mire jutottam.

A lehetséges összes bérlési formát leírom és összeszedem a számokat táblázatba is, így el lehet dönteni melyik lenne az optimális, adott helyzetben. Ez sokszor időigényes folyamat, de megéri. Remélem, tudok benne segíteni.

Amennyiben megvan a megfelelőnek vélt konstrukció már ülhettek is autóba.

A teljes cikk itt érhető el:
https://flottaman.hu/blog/tartos-autoberles-lizing-ma-magyarorszagon/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.