OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. november 11., szerda 14:11

A Spotify bejelentette a podcast technológia terén vezetőnek számító Megaphone stratégiai célú felvásárlását (1. rész)
    New York, 2020. november 11., szerda (Business Wire/OTS) - A világ legnépszerűbb előfizetéses audió streaming szolgáltatója, a Spotify Technology S.A. (NYSE:SPOT) ma bejelentette, hogy a vállalat végleges megállapodást kötött a világ egyik leginnovatívabb podcast hirdetési és publikációs platformja, a Megaphone akvizíciójáról. A Spotify és a Megaphone összefogva segíteni fogják a hirdetőket és a podcastkiadókat a podcastokban rejlő ígéretes lehetőségek kiaknázásában. A két vállalat ennek érdekében felhasználja a "Megaphone Targeted Marketplace" elnevezésű platformjának erejét, és most első alkalommal elérhetővé teszi a Spotify "Streaming Ad Insertion" elnevezésű technológiáját más podcastkiadók számára.

    A felvásárlás újabb lépés a Spotify azon céljának megvalósítása felé, hogy a világ vezető audió platformja legyen, és lehetővé teszi, hogy a cég az audió tartalmak egyre nagyobb mértékű monetizációjára összpontosítsa erőfeszítéseit az ágazat minden területén. Az akvizícióra nem sokkal azt követően került sor, hogy a Spotify bevezette "Streaming Ad Insertion" elnevezésű, innovatív podcast hirdetési technológiáját, melynek köszönhetően a hagyományos podcast reklámok bensőséges voltának és minőségi színvonalának fenntartása mellett lehetővé válik azoknak a modern digitális marketing kínálta precízióval és átláthatósággal való, célzott eljuttatása a közönséghez.

A hirdetők lehetőséget kapnak arra, hogy eredeti és exkluzív Spotify podcastokban jelenjenek meg, és ugyanakkor a "Megaphone Targeted Marketplace" platformnak köszönhetően jóval nagyobb célközönséget érjenek el. A podcastkiadók számára ez a felvásárlás olyan innovatív eszközökhöz való hozzáférést eredményez, amelyek használata hozzásegíti őket, hogy nagyobb nyereséget érjenek el tevékenységükkel. Ide tartozik az a lehetőség, hogy tartalmaikat monetizálhassák, kihasználva a hallgatóikkal való kapcsolatukat a hirdetők részéről egyre nagyobb kereslet kiszolgálására. Az ügylet zárását követően a Spotify hamarosan elérhetővé teszi a Streaming Ad Insertion technológiát a Megaphone platformján jelen lévő összes podcastkiadó számára, mely az első alkalom lesz, hogy a cég harmadik felek számára hozzáférhetővé teszi ezt az eszközt. A hirdetésekkel kapcsolatos adatok gyűjtését biztosító "Streaming Ad Insertion" technológiának köszönhetően a podcastkiadók értékesebb podcast közönséget fognak tudni kínálni a hirdetők számára.

"Az audiótartalom-streamelési ágazat még gyermekcipőben jár, de már most is jól látható, hogy rendkívüli lehetőségek rejlenek benne" - magyarázta Dawn Ostroff, a Spotify Content & Advertising Business egységének vezetője. "Alig várjuk, hogy a Megaphone csatlakozzon a Spotify-hoz, és így együtt dolgozhassunk azon küldetésünk teljesítésén, hogy felgyorsítsuk az intelligens podcastmonetizációt a hirdetők és podcastkiadók számára a közönség növelésével és egy csúcskategóriát képviselő technológia bevetésével."

"Nagy izgalommal tekintünk a Spotify-hoz való csatlakozás, és a podcastnak mint médiumnak, a kiadók és hirdetők még nagyobb körében való népszerűsítése elé" - nyilatkozta Brendan Monaghan, a Megaphone vezérigazgatója. "Hiszünk abban, hogy a Megaphone és a Spotify által egyaránt fontos értéknek tekintett innováció előreviszi a podcast-ökoszisztéma elterjedését szerte a világon."
Az ügylet zárására a szokásos szabályozó hatósági jóváhagyások megszerzése függvényében kerül sor. (folyt.)



2020. november 11., szerda 14:11

A Spotify bejelentette a podcast technológia terén vezetőnek számító Megaphone stratégiai célú felvásárlását (2. rész)
    New York, 2020. november 11., szerda (Business Wire/OTS) -

    Amit a Spotify Technology S.A.-ról tudni kell…

A 2008-ban létrehozott Spotify visszafordíthatatlanul átformálta a zenehallgatási szokásokat.

Fedezzen fel, kezeljen és osszon meg díjmentesen több mint 60 millió zeneszámot, beleértve több mint 1,9 millió podcastot, vagy vásároljon Spotify Premium előfizetést, ha exkluzív zenei tartalmakhoz és szolgáltatásokhoz szeretne hozzáférni, ideértve a jobb hangminőséget és az igény szerint (on-demand) offline vagy reklámmentes zenehallgatási élményt.

A Spotify a világ legnépszerűbb előfizetéses audió streaming szolgáltatója: 92 piacon több mint 320 millió felhasználó veszi igénybe szolgáltatásainkat, ideértve 144 millió előfizetőt.

A vállalatra vonatkozó lényeges információk közzétételére az Investors (Befektetők) weboldalunk "Resources - Social Media" (Erőforrások - Közösségi) fülén felsorolt közösségi médiumokat használjuk. További információkért vagy képanyagért, illetve a sajtócsoporttal való kapcsolatfelvétel céljából kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://newsroom.spotify.com/.

Amit a Megaphone-ról tudni kell…

A Megaphone egy podcasttechnológiai vállalat, amely hosztolási és reklámbeépítési szolgáltatást kínál kiadók, illetve célzott reklámértékesítést márkapartnerei számára. A Megaphone platform a vállalati podcastközvetítők és médiacégek számára kategóriájukban a legjobbnak számító eszközöket kínál audió tartalmaik publikálása, monetizálása és hatásmérésé céljára. A "Megaphone Targeted Marketplace" (MTM) elnevezésű platform forradalmasítja a podcastalapú hirdetési tevékenységet, példa nélküli hallgatósági lefedettséget, valós adatokat biztosító adatgyűjtést, hatékony közvetítést és garantált márkabiztonságot kínálva a márkák számára. A Megaphone Creative Solutions (MCS) egység teljes körű kreatív szolgáltatást nyújt a hirdetők számára, olyan áttörést képviselő audió hirdetések készítésével, amelyek felkeltik a felhasználók figyelmét, és valódi eredményeket hoznak.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201110005725/en/

Kapcsolat:
Sajtókapcsolat:
Spotify Communications
press@spotify.com

Forrás: Spotify Technology S.A.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.