OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2020. november 27., péntek 12:37

A Mavenir és az Airtel bemutatták az O-RAN RIC-et (RAN intelligens vezérlő) az Indiában megrendezett globális O-RAN ALLIANCE Plugfest rendezvényen, melynek házigazdája az Airtel volt (1. rész)
    New Delhi, 2020. november 27., péntek (Business Wire/OTS) - India legnagyobb integrált távközlési vállalata, a Bharti Airtel (a továbbiakban "Airtel") a Mavenirrel együttműködve az O-RAN ALLIANCE (O-RAN SZÖVETSÉG) nemrégiben megrendezett, globális tesztelési találkozóján (Global O-RAN ALLIANCE Plugfest) (melynek az Airtel volt a házigazdája), bemutatta az O-RAN Intelligent Controllert (nyílt rádiós hozzáférési hálózati intelligens vezérlő [RIC]).

    A "plugfest" (vagy másként "plugtest", azaz interoperabilitási tesztelés) céljából megrendezett globális esemény az első volt az ebbe a kategóriába tartozó találkozók közt, amelyen az indiai régióban tevékenykedő vállalatok is részt vettek. A rendezvény, amely átfogó képet adott az egyre érettebbé váló O-RAN ökoszisztémáról, lehetővé tette a résztvevők számára, hogy integrálják az O-RAN által meghatározott architektúra és specifikációk alapján kidolgozott megoldásaikat, és validálják azok konformanciáját és interoperabilitását annak érdekében, hogy a megoldások minél hamarabb készen álljanak a kereskedelmi kihelyezésre.

A Mavenir és az Airtel által bemutatott O-RAN intelligens vezérlő (RIC) fejlett gépi tanulási algoritmusokat alkalmaz a hálózati teljesítmény optimalizálására. A bemutatón a RIC működés közben volt látható, amint egy, a bemutató céljára használt RAN-nal kapcsolatos konfigurációs adatokat és a teljesítményre vonatkozó mérőszámokat dolgozott fel, és iteratív módon optimalizálta a konfigurációs paramétereket a kulcsfontosságú teljesítménymutatók javítása céljából. A konkrét célfüggvény a kezelő által konfigurálható, miáltal a kezelő irányt szabhat az optimalizálási folyamatnak annak érdekében, hogy az megfelelhessen a futási idő folyamán dinamikusan változó üzleti követelményeknek. A bemutató keretében sor került továbbá a Mavenir Non-RealTime RIC-jének (nem valós idejű RIC) O-RAN O1 interfész-tesztelésére is.

Pardeep Kohli, a Mavenir elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy az Airtellel közösen tarthatunk bemutatót az első olyan globális O-RAN plugfest eseményen, amely lehetővé teszi a hagyományos hálózatfelépítési modellek újragondolását."

"Megtiszteltetés számunkra, hogy együttműködhetünk a globális O-RAN közösséggel. A Mavenirrel ennek a nagy sikerű bemutatónak az előkészítése céljából végzett közös munka újabb előrelépés a nyílt hálózati architektúrán alapuló 5G rendszerek kiépítése terén" - fejtette ki Randeep Sekhon, a Bharti Airtel műszaki igazgatója.

Kuntal Chowdhury, a Mavenir AI & Analytics (Mesterséges intelligencia és analitika) üzleti egységének rangidős elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója szerint: "A hálózat konfigurációs paramétereinek optimalizálása a hagyományos felépítésű hálózatokban jelentős költséggel jár, szakértő technikusokat igényel és számos késedelem hátráltathatja, mivel egyes adatokat terepbejárások során kell összegyűjteni. A legújabb gépi tanulási technikák intelligens alkalmazása révén hihetetlen mértékben csökkenthetjük a hálózatoptimalizáláshoz szükséges költségeket és időt mind a hálózat kiépítésekor, mind a hálózat hasznos élettartama folyamán. Köszönettel tartozunk az Airtelnek és az O-RAN SZÖVETSÉGNEK azért, hogy vállalták e rendezvény házigazdájának szerepét."

Amit a Mavenirről tudni kell…

A Mavenir az ágazat egyetlen teljes mértékben felhő-natív hálózati szoftverizációt biztosító szolgáltatója, amelynek kiemelt célja a távközlési szolgáltatók (Communications Service Providers [CSP-k]) által használt hálózati szoftverek transzformációjának felgyorsítása és a hálózatüzemeltetési költségszerkezet előnyös átalakítása azáltal, hogy átfogó, "end-to-end" termékportfóliót kínál a hálózati infrastruktúra minden szintjéhez. A mobil maghálózattól kezdve a mobil hozzáférési/peremhálózati és egyéb mobilszolgáltatásokig a Mavenir minden területen vezető szerepet játszik az olyan fejlett, felhő-natív hálózati megoldások létrehozásában, amelyek innovatív és biztonságos élményeket biztosítanak a végfelhasználóknak. Az IP multimédia alrendszerek (IMS) (VoLTE, VoWiFi, fejlett üzenetküldés [RCS]), magánhálózatok, valamint a vEPC, az 5G maghálózatok és nyílt rádiós hozzáférési (OpenRAN), illetve virtuális rádiós hozzáférési hálózatok [vRAN]) terén elérhető újítások felhasználásával a Mavenir szerte a világon mintegy 120 országban több mint 250, a világon a távközlési szolgáltatásokra előfizetők több mint 50%-át kiszolgáló CSP ügyfél számára biztosítja a gyorsabb hálózatátalakítás lehetőségét.

A Mavenir olyan diszruptív, innovatív technológiai architektúrák és üzleti modellek kialakítására törekszik, amelyek agilis, rugalmas és gyors szolgáltatások nyújtását teszik lehetővé. Az internetszintű megtakarítások elérését biztosító hálózatiinfrastruktúra-virtualizáció (Network Functions Virtualization [NFV]) fejlődését támogató termékeivel a Mavenir olyan megoldásokat kínál a távközlési szolgáltatóknak, amelyek segítik a CSP-ket költségeik csökkentésében, a bevételtermelésben és bevételeik fenntartásában.

További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.mavenir.com. (folyt.)



2020. november 27., péntek 12:38

A Mavenir és az Airtel bemutatták az O-RAN RIC-et (RAN intelligens vezérlő) az Indiában megrendezett globális O-RAN ALLIANCE Plugfest rendezvényen, melynek házigazdája az Airtel volt (2. rész)
    New Delhi, 2020. november 27., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Bharti Airtelről tudni kell…

Az indiai székhelyű Airtel globális távközlési vállalat, amely 18 országban tevékenykedik Dél-Ázsiában és Afrikában. A vállalat globális szinten a három legnagyobb mobilszolgáltató közé tartozik, és mobilhálózatát több mint kétmilliárd ember használja. Az Airtel ugyanakkor India legnagyobb integrált távközlési szolgáltatója is, és a második legnagyobb mobilszolgáltató Afrikában. 2020 szeptemberének végén az Airtel különféle szolgáltatásait körülbelül 440 millió ügyfél vette igénybe.

Az Airtel portfóliójába számos termék/szolgáltatás tartozik, ideértve a következőket: nagy gyorsaságú 4G/4,5G mobil szélessáv, Airtel Xstream Fiber, amely akár 1 Gbps sebességet is képes biztosítani, konvergált digitális televíziós megoldások az Airtel Xstream 4K Hybrid Box révén, az Airtel Payments Bankon keresztül bonyolítható digitális fizetések, valamint különféle, a konnektivitás, kollaboráció, felhő- és biztonsági szolgáltatások területét lefedő, integrált termék- és szolgáltatáscsomagok, melyekkel több mint egymillió üzleti vállalkozást támogat.

Az Airtel OTT szolgáltatásai közé tartoznak a következők: az önkiszolgáló mobilfeltöltő, számlafizető, szolgáltatás- és bankszámla-kezelő alkalmazás, az Airtel Thanks, a videózásra szolgáló Airtel Xstream alkalmazás, a szórakoztatást biztosító Wynk Music app és a videókonferenciákhoz használható Airtel BlueJeans alkalmazás. Továbbá az Airtel több száz vállalattal kötött stratégiai partnerségi megállapodást szerte a világon annak érdekében, hogy az Airtel platformon keresztül különféle fogyasztói és vállalati szolgáltatások széles skáláját biztosíthassa ügyfeleinek.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201125005773/en/

Kapcsolat:

Maryvonne Tubb
Mavenir
PR@mavenir.com

Loren Guertin
MatterNow
mavenir@matternow.com

Kevin Taylor
GlobalResultsPR
mavenir@globalresultspr.com

Forrás: Mavenir

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.