OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2021. január 29., péntek 08:00

Koronavírus - higiéniai szakértő: Elengedhetetlen a mosodai fertőtlenítés a gondozó intézményekben
    Zell am See, 2021. január 29., péntek (APA/OTS) - Az idős emberek teljeskörű védelme különösen fontos - A koronavírus elleni harcban a mosási higiénia mostanáig feltehetően háttérbe szorult. Kerstin Heine, a higiéniai szakértő Hagleitner vállalat vegyésze és fertőtlenítési szakembere gondolatébresztő szavai: "Mindenki helyesen az idős- és gondozóotthonokról beszél, mivel az itt élők a legsebezhetőbbek. De szinte senki sem említi a mosási higiéniát, holott az idős- és gondozóotthonokban nagyon sok ember mosnivalója találkozik, a fertőzés bármikor megtörténhet."

    
Fertőtlenítés 40 °C-tól

Ahol kockázat áll fenn, fertőtlenítéssel kellene a mosást végezni: "Sok mindent nem lehet 95 °C-on kezelni. Az alacsonyabb hőmérsékletekhez ezért rendelkezésre állnak olyan készítmények, amelyek 40 °C-tól hatnak." Heine azt javasolja, hogy a terméknyilatkozatot vegyék figyelembe: "Egy fertőtlenítő mosószer vagy egy higiéniai öblítő nem véd eleve a koronavírustól, a készítményt megfelelően be kell vizsgálni. A virucid minősítés biztonságot ad, a 99,9% fertőtlenítő hatás nem. Csak a virucid minősítésű termék véd megbízhatóan."

Fertőtlenítés a mosógép dobban

A Hagleitner mosási fertőtlenítése a hatását tekintve teljeskörű szakvéleménnyel rendelkezik. Ugyanez a hatás érvényesül a havon PROFESSIONAL DISINFECT 40 nevű eljárásnál, amely 2021. január 21-től a német Robert Koch Intézet (RKI) listáján szerepel. Ennél az eljárásnál különböző összetevők kerülnek automatikusan a mosógépbe, majd ott 40 °C-tól kialakul a tényleges fertőtlenítő hatás, rögtön ezután az aktív hatóanyag újra feloldódik. Az alapelv ennélfogva a mosás közben érvényesül.

A Hagleitner vállalatról

A Hagleitner alakítja a higiéniát: Tisztító- és fertőtlenítőszerek, kozmetika - ezekhez adagolók, adagolóberendezések és app-ok. A termékeket Ausztriában, Zell am See-ben állítják elő, ahol a Hagleitner központja található; itt kutatnak, fejlesztenek és gyártának. Minden további telephely egy értékesítési központ. A vállalat 27 telephelyen tizenkét európai országban működik, továbbá világszerte 63 országban értékesítési partnereken keresztül érhetők el a készítmények.

A Hagleitner termékkínálata üzemeket és közintézményeket céloz meg. Az új márka, a hagi közvetlenül a magánvevőknek készült, 2020. március 6-án indult az értékesítés.

A Hagleitner-nél 1.240 személy dolgozik.

A Hagleiner-hez kapcsolódik a Buls kereskedelmi cég, amely a professzionális épülettakarítási termékekre specializálódott. A Buls Ausztriában önállóan négy további kirendeltséget működtet összesen 49 további munkavállalóval.

2019. áprilistól 2020. márciusig a Hagleitner csoport 136,5 Millió eurós forgalmat bonyolított (gazdasági év), ebből az export 47,2%-ot tett ki.

Család

A Hagleitner Hygiene 1971. óta létezik, azóta a vállalat stabilan családi tulajdonban van. Hans Georg Hagleitner 1988-ban vette át édesapja, Johann üzleteit és azóta vezeti a céget. Hans Georg lányai, Katharina és Stefanie 2021-ben vezető szerepben tevékenykednek a vállalatban: Katharina az olaszországi kereskedelmet irányítja, Stefanie a termékkínálatért, valamint a hagi kiskereskedelmi márkáért felelős.

Információ

Hagleitner Hygiene International GmbH
Press office
press@hagleitner.com
www.hagleitner.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.