OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 28. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2010. szeptember 30., csütörtök 13:17

Indiai-elektronikus impulzus Nitin Sawhneyval
    Budapest, 2010. szeptember 30., csütörtök (OTS) - 2010. október 8-án a kiszámíthatatlan elektronika és a roma stílusjegyekre épülő világzene fúziója kölcsönöz igazán különleges atmoszférát a Müpa Hangversenytermének egy brit-indiai  polihisztor , Nitin Sawhney, és egy egyedi stílusú hazai zenekar, a Mitsoura játékának köszönhetően.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen: http://ots.mti.hu/kep/OTS_20100930_001.jpg http://ots.mti.hu/kep/OTS_20100930_002.jpg

Az indiai származású Nitin Sawhney egy igazán sokoldalú, színes egyéniség, igazi világsztár. Stílusát, zenéjét nagyon nehéz jellemezni, ahogy a The Gardian írta róla: könnyebb meghatározni, mi az, amit nem tud, mint azt, amit igen.
Klasszikus zenei tanulmányait követően több hangszeren is magas színvonalon tanult meg játszani, mára már DJ-ként és producerként is elismert, dalokat és zenekari műveket komponál, filmzenéket szerez. Karrierje során számos díjat és elismerést kapott, koncertjeit követően a legnevesebb újságok és magazinok is elismeréssel szóltak róla. Fellépéseivel kapcsolatban semmiben sem lehet biztos a publikum, egyvalamit kivéve: amit látni-hallani fog, az minden bizonnyal különleges élmény lesz! Zenéjében a drum 'n bass-be oltott ázsiai elektronika és underground dominál, miközben folyamatosan műfaji határokon táncol, a flamenco, a jazz, a soul és a rap elemeiből is merít. Sokoldalúságának bizonyítékaként elég csupán egy rövid felsorolás - a teljesség igénye nélkül - azoknak a művészeknek, zenekaroknak a sorából, akikkel együtt zenélt, vagy akiknek zenét írt: Sting, Paul McCartney, Sinead O' Connor, Natacha Atlas, Londoni Szimfonikus Zenekar, Kínai Nemzeti Balett, Cirque de Soleil, de például a Playstation 3 alkotói is a megrendelői között voltak. Mostani koncertjének különlegességét az adja, hogy saját szerzeményeit ezúttal unplugged, nemzetközi zenésztársak közreműködésével adja elő.
Az est másik formációja egy olyan együttes, amely a tradicionális dalokat szuggesztív módon, virtuóz hangszeres játékkal, magával ragadó látvánnyal és progresszív elektronikus zenével teszi egyedülállóvá. A Mitsoura stílusában a hagyományos roma hangzást ötvözi a mai kor népszerű zenei elemeivel, s e stílust csak még egyedibbé teszi az énekes Miczura Mónika különleges énekhangja és lehengerlő előadásmódja. A zenekar a világ legrangosabb színpadain és fesztiváljain lépett fel, játszott például a WOMEX fesztiválon, míg új anyagát a londoni Royal Opera House-ban is bemutathatta.




Október 8., péntek 19.30
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Nitin Sawhney; Mitsoura


Nitin Sawhney - gitár, ének, Aref Durvesh - tabla, dholak, ének, Ashwin Srinivasan - fuvola, ének, Ian Burdge - cselló, Martyn Kaine - dob, Tina Grace - ének, Nicki Wells - ének, Lucita Jules - ének

Miczura Mónika - ének, Monori András - szaxofon, kaval, gadulka, szitár, Moldvai Márk - computer, keyboard, live surround, Szalai Péter - tabla, kalimba, ütőshangszerek, Lukács Miklós - cimbalom, Mandula Éva - élő videónimációk
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.