OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2011. március 29., kedd 16:59

Magyar vállalkozás segítheti a hazai KKV-szektor bővülését – útjára indult a Dreamjob.hu
    Budapest, 2011. március 29., kedd (OTS) - A mai nappal teljes funkcionalitással útjára indult a fiatal magyar vállalkozók által alapított Dreamjob.hu. E - korábban egy oxfordi üzleti versenyen is sikereket elérő - vállalkozás célja, hogy egy olyan magyar internetes állásportált hozzon létre, amely hidat képez a kormány erőfeszítéseinek köszönhetően folyamatosan erősödő hazai kis- és középvállalkozások és a fiatal, képzett munkakeresők között.

    

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20110328_003.jpg

    A vállalkozás első lépései az Oxford Egyetem nemzetközi üzleti versenyéhez kapcsolhatóak. A 2007-es Oxford Youth Business Development Competition-ön az akkor még egyetemista alapítók egyedüli közép-kelet-európai csapatként kerültek be az elődöntőbe innovatív állásportáljuk ötletével. Az ezt követő mérföldkő a hivatalos oldal első verziójának elindulásához, 2010-hez köthető. A mai napon, 2011. március 29-én hivatalosan is elindul a munkaadók információs pontjaként szolgáló munkaado.dreamjob.hu, így a rendszer teljes funkcionalitásával megkezdi működését. Ez az újonnan induló információs pont részletes betekintést nyújt az oldalon található munkavállalói adatbázisba, az oldal pontos működésébe, továbbá regisztráció nélküli, ingyenes kipróbálást tesz lehetővé a cégek számára az oldal önéletrajz-keresőjében.

    A kormány által elindított és kilátásba helyezett programok, mint amilyen az Új Széchenyi Terv vagy a Széll Kálmán Terv, egyéb célkitűzéseik mellett törekednek arra, hogy a foglalkoztatás mértékét növeljék, illetve a hazai kisvállalkozásokat és azok gazdaságban betöltött szerepét folyamatosan és fokozatosan erősítsék. A Dreamjob.hu célja az, hogy ezen újonnan létrejövő, illetve megerősödő KKV-k számára gyors, hatékony és az igényekhez maximálisan illeszkedő megoldásokat nyújtson most már több, mint 14.000-es önéletrajz-adatbázisán alapuló szolgáltatásai segítségével.

     Jelenleg nagyrészt külföldi tulajdonban lévő nagyvállalatok hazai leányvállalatai határozzák meg az online álláskeresés piacát. Nézetünk szerint - mivel mi magunk is egy magyar kézben lévő, hazai KKV vagyunk - jobban megérthetjük a hozzánk hasonló vállalkozások igényeit, lehetőségeit, és ezáltal valódi megoldást tudunk kínálni számukra.  - emeli ki a vállalkozás ügyvezetője, Petz Dániel, majd hozzáteszi:  A kormány által elindított kezdeményezések mind azt a célt szolgálják, hogy egy valóban erős lábakon álló, magyar vállalkozásokon alapuló gazdaság jöjjön létre - ehhez azonban nekünk, magyar vállalkozóknak is lépnünk, nyitnunk kell egymás felé.

    Az oldal - szakítva a hagyományos állásportálok gyakorlatával - nem teszi lehetővé álláshirdetések elhelyezését az oldalon, mivel az alapítók meglátása szerint  ez a módszer lassú, nem kellően hatékony, indokolatlanul magas költségeket ró a hirdetőkre, és nehézkessé teszi a munkaerő-felvételt a kevésbé ismert hazai vállalkozások számára  - teszi hozzá az ügyvezető.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.