OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2011. augusztus 1., hétfő 12:32

Újabb illegális libatépés - a NÉGY MANCS követeli a hatóságok beavatkozását
    Budapest, 2011. augusztus 1., hétfő (OTS) - BUDAPEST: A NÉGY MANCS ismét állatkínzást fedett fel. A kamerával és fényképezőgéppel rögzített bizonyítékok véres sebeket és elpusztult állatokat mutatnak.

    
    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20110801_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20110801_002.jpg

A több ezer, brutálisan megtépett liba csak néhány méterre az országúttól található, a Békés megyei Kótpusztán, Vésztő és Újiráz között. Az állatok szenvedése nyilvánvaló: A libák nyakáról, hasáról, hátáról és oldaláról teljesen kitépték az összes tollat és pelyhet. A sérülések is mindenki számára nyilvánvalók: Majdnem minden állat nyaka tele van véraláfutással és a testük több helyen száradt vérrel borított, több liba lógatja a szárnyát, mivel a szárnytartó tollakat is kitépték. A libatelep egyik végében az esőtől felázott mocsokban fekszenek a frissen tépett libák holttestei, amelyek nem élték túl a tolltépést, és amiket az "állatgondozók" pont egy halomba összegyűjtöttek.

De hogyan történhet ilyen állatkínzás, amikor a Baromfi Terméktanács (BTT) szerint minden tépés szigorúan ellenőrzött a hatóságok és állatorvosok által?

Csak 2 hónap alatt, már negyedszer tesz a NÉGY MANCS illegális tolltépés és állatkínzás miatt feljelentést. Ezúttal is meg fogják kapni a hatóságok a bizonyítékokat. A NÉGY MANCS felszólítja a hatóságokat, hogy járjanak el ezzel az állatokkal szembeni kegyetlenség ellen, és kobozzák el az így keletkezett tépett tollat. Emellett az adóhivatal beavatkozása is szükséges: Fekete munkával tépték a tollakat és feketén adták el azokat? A NÉGY MANCS követeli az ügy azonnali feltárását.

A Kótpusztán dokumentált állapot mind a magyar mind az európai előírások szerint egyértelműen büntetendő. Az EU a tollak kisimítását engedi csak meg, amely soha nem okozhat kopasz területet az állatok testén. Még a BTT kódexe szerint is tilos a libák nyakának tépése, a szárnytartó "párnatollak" kitépése, az állatok testének kopaszra tépése és minden cselekedet, ami az állatok bőrét megsebesítheti. A megsérült állatokat el kellett volna különíteni és meg kellett volna védeni a hosszan tartó esőzéstől.

"Az ilyen illegális cselekedetek veszélyeztetik Magyarország hitelességét az Európai Unión belül és ahhoz vezethetnek, hogy az EU megvonja a támogatásokat. Magyarország libatartóinak 90%-a lemond erről az állatkínzásról, ideje lesz, hogy a magyar hatóságok végre keményen fellépnek a "fekete bárányok" ellen, amelyek Magyarország jó hírét rövidtávú nyereségükért kockára tesznek." - így Marcus Müller a tolltépés elleni kampány vezetője.

Film és fénykép anyagok magas felbontásban honoráriummentesek és megrendelhetők.

Sajtókapcsolat:

Marcus Müller
Tel: 0043 664-4522 430 vagy 0036/1/302 41 37
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.