OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. március 29. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)








2011. december 2., péntek 11:15

Fenmo Jinani acrobata csoport 2012. január 1-ig a Fővárosi Nagycirkuszban
    Budapest, 2011. december 2., péntek (OTS) - Már csak 1 hónapig látható a Kínából érkezett  Jinani Acrobata Csoport  a Fővárosi Nagycirkuszban.

    

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20111202_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20111202_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20111202_004.jpg

    A cirkuszművészet kedvelői december végéig gyönyörködhetnek a 40 artista produkciójában, amelyet Európában először Budapesten mutatott be társulat. Bravúros akrobatika, ördögi ügyesség, hihetetlen egyensúly jellemzi a kecses gumitestű lányokat és dinamikus erő és bátorság a fiúkat. Az advent időszakában, az ünnepvárás pillanataiban a FENMO show egy színes és élvezettel teli kulturális kalandra invitálja az érdeklődőket a Fővárosi Nagycirkuszba.
    Kína a cirkuszművészet születésének hazája, több mint 4000 évvel ezelőtt különböző látványos mutatványokkal kápráztatták el a népes piacok közönségét. A Távol-Keleti országban a cirkuszi akrobatika szorosan kapcsolódik a népmesékhez és az évezredes legendákhoz. Napjainkban leginkább a Pekingi Opera előadásai őrzik az ősi hagyományokat, és ezért is döntött a budapesti Fővárosi Nagycirkusz a FENMO előadásának meghívása mellett.
    Az 1958-ban alapított  Jinani Acrobata Csoport  a kínai cirkuszművészet több ezer éves hagyományainak megőrzését és megújulását tűzte ki célul. Az elmúlt 50 évben műsoraik technikailag magas színvonalú és különleges tehetségű artistákkal arattak sikereket szerte a nagyvilágban és a szakmai versenyeken.

    Érdekességek a társulatról:
    Az  egyensúlyozott padok  produkciója  világbajnokságot nyert Londonban, egyszer ezüst, kétszer aranyéremmel jutalmazták a monte-carlói és a párizsi cirkuszfesztiválon. A társulat több mint 50 országban képviselte a kínai cirkuszművészetet. 2002-ben és 2006-ban már a budapesti Fővárosi Nagycirkuszban is hatalmas sikerrel szerepeltek. Az elmúlt években a FENMO produkciója egyé vált Jinan városának kulturális névjegyével, így igazán büszkék lehetünk arra, hogy Európában először Budapesten mutatják be különleges, nem mindennapi produkciójukat. Népszerűségüket az is bizonyítja, hogy a  Jinani Acrobata Csoport  a 2008-as Olimpiai játékok ceremóniáin a Pekingi Opera hagyományaira alapozva, egy   modern plasztikus mozgásszínházi előadást mutatott be. Azóta a műsor több mint 600 alkalommal került színpadra és mintegy 400.000 néző tapsolhatott nekik Shandong tartományban.  A FEN és a MO szavak a színészek által használt sminkfestékre és az álarcokra utalnak, amelynek használatával tökéletesen azonosulhatnak szerepeikkel.

     Az emberiség békés egymás mellett élésének alapja nem az elhatároltság, hanem az egymás felé való nyitottság és megértés. És a legjobb út a megértés felé egymás művészetének megismerésén át vezet.  (Lu Xun)

Bővebb információ: www.fnc.hu

Szolnoki Éva 06-30-359-4965
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.