2016. április 18., hétfő 09:00

Kőolaj-piaci fórum az Energetikai Szakkollégium szervezésében
    Budapest, 2016. április 18., hétfő (OTS) - Tisztelettel meghívjuk az Energetikai Szakkollégium 2016. tavaszi, Verebély László emlékfélévének kiemelt rendezvényére, melynek címe: Az olajpiac alkonya? Az alacsony kőolajár hatása az energiaszektorra

Az elmúlt két év során a kőolajpiacról szóló hírekben az olajár folyamatos csökkenése volt a meghatározó téma. A 2014-es évhez képest 70%-os árzuhanás következett be, mely nagy hatással van a nagy olajexportáló országok gazdasága mellett az energiaiparra, illetve a világgazdaságra is. E témával kapcsolatban számos elemzést és cikket lehet olvasni, azonban nehéz átfogó és hiteles képhez jutni.

Az Energetikai Szakkollégium fórumot rendez, melyen a résztvevők prominens szakemberektől kaphatnak naprakész információkat a rövid- és középtávon kialakuló kőolajárat befolyásoló legfontosabb mechanizmusokról, valamint arról, hogy a kialakult piaci helyzet milyen hatással van az egyéb fosszilis energiaforrások termelésére, gazdasági helyzetére. Mindezek mellett szó lesz az erőművek üzemvitelére gyakorolt hatásáról, az energiaellátás forrás összetételének változásairól is.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a fórumon való részvételt előzetes regisztrációhoz kötjük! A regisztrációs felületet megtalálják a www.eszk.org/koolaj honlapon.

Előadók:

Vinkovits András (BERT Zrt. Elnök-vezérigazgató)
     Pogonyi Csaba (MOL Nyrt. Közgazdász)
     Volter György (MOL Nyrt. Kutatás-termelés Üzleti támogatás vezetője)

Időpont:
2016. április 27. (szerda) 17:00

Helyszín:

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Q épület II nagyelőadó,
Magyar Tudósok Körútja 2.

Szervezők:

Kovács Zsófia
(kovacs.zsofia@eszk.org)

Lengyel Gabriella
(lengyel.gabriella@eszk.org)

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.