2016. május 20., péntek 11:23

Húszszoros áron elkelt ékszerritkaságok a BÁV aukcióján
    Budapest, 2016. május 20., péntek (OTS) - Kiemelt érdeklődés mellett zajlott a BÁV tavaszi aukciójának első napja, köszönhetően a szakértők által összeállított, befektetési és gyűjtői szempontból egyaránt kiemelkedő kollekciónak.

    Megerősödött a külföldi befektetők érdeklődése és jelentősen megnőtt a telefonos licitek aránya. A szinte maradéktalanul elkelt ékszerkínálat tételei nem ritkán ötszörös, a ritkaságnak számító gyűjtői darabok akár húszszoros áron keltek el. A legnagyobb sikere a nagy karátszámú brill ékszereknek volt, egy briliánssal ékített fülbevalót 3,2 millió forinton, egy 2,6 karátos brillel díszített szoliter gyűrűt 3 millió forinton ütöttek le. Nagyon jól szerepeltek az art deco és a történeti ékszerritkaságok, de az 1,4 millió forintért elkelt Fope garnitúra, vagy a Chopard, Cartier, Bulgari, Tiffany ékszerek iránti heves licitharcok is jelezték a modern darabok iránti kereslet élénkülését. Az aukció sztárdarabja egy modern karék volt, amelyet összesen 18,5 karátnyi briliáns ékített, és amelyért közel 5 millió forintot fizetett a nyertes licitáló.

Az ezüst műtárgyak számos művészettörténeti ritkaságot vonultattak fel. A nemzetközi - orosz, német, ukrán és kínai - befektetők személyesen és telefonon is komoly harcot folytattak egy-egy darabért. Ennek köszönhetően az ezüst kollekció szinte teljesen gazdára talált.

Az aukció talán legnagyobb győztese mégis az Őrzők Alapítvány. A három jótékony célra felajánlott ékszerre licitálók - a BÁV hozzájárulásával együtt - összesen 2,3 millió forinttal támogatták a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán gyógyuló daganos és leukémiás gyerekeket.

Az aukció második napján pénteken a festmények és a műtárgyak kerülnek kalapács alá a MOM Kulturális Központ Színháztermében.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.