2016. május 31., kedd 16:21

Leia hercegnő megérinthetővé válik
    Budapest, 2016. május 31., kedd (OTS) - A szemüvegnélküli 3D megjelenítést már több mint egy évtizede zászlajára tűző Holografika Kft. a Bristoli Egyetemmel együttműködve sikeresen megvalósította az NKFI Alap 48,24 mFt-os támogatásával az EUREKA program keretében a Megérinthető holografikus 3D objektumok virtuális tapintással (Tangible3D) című projektet.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160531_006.jpg

A projekt létrehozta az első interaktív, ultrarealisztikus 3D munkaállomást, a HoloVízió megjelenítés fizikai képernyő nélküli változatának kifejlesztésével a tárgy közvetlenül előttünk lebeg, miközben az ultrahangra épülő virtuális érintési technológia, az Ultrahaptics rendszer segítségével a felhasználók "érezhetik" a tárgyakat a levegőben.

A valóságérzetet fokozza, hogy a megjelenített objektumokon, akár a valódi tárgyakon, megjelennek a környezeti fények, sőt a térben lebegő objektumok árnyékot vethetnek a valós környezetre.

A Holografika projekt révén egy új generációs, hamarosan piacra vihető 3D termékkörnek fejlesztette ki az alapjait.

További információk: http://www.holografika.com/Tangible3D/hu, www.holografika.com

Papp Tamás sajtóreferens, t.papp@holografika.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.