2016. június 30., csütörtök 15:00

A Globe színház és a gitár világsztárja, Stanley Jordan Budapesten - Világsztárok hétvégéje a Margitszigeten - programajánló július 1-3.
    Budapest, 2016. június 30., csütörtök (OTS) - Július 1-jén Shakespeare eredeti színháza, a londoni Globe két év után újra a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon vendégszerepel, ezúttal a mester egyik korai vígjátékával, A két veronai nemes című komédiával. Július 3-án, vasárnap este igazi világszenzációra kerül sor: Stanley Jordan, a 80-as évek nagy amerikai gitáros generációjának tagja először látogat Magyarországra, és nagyszabású koncertet ad hazai és külföldi zenész sztárokkal a Margitszigeten.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160630_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20160630_002.jpg

A Shakespeare halálának 400. évfordulójáról megemlékező jubileumi évben újra nemzetközi turnéra indult a Shakespeare's Globe, amelynek idén megválasztott új művészeti vezetője, Emma Rice a Wonder, azaz a csoda évadát hirdette meg. A két veronai nemes című korai Shakespeare-vígjátékot 2016. május 26-án mutatták be Brightonban a Liverpool Everyman & Playhouse társulatával közös előadásként, amelynek igazgatója, Nic Bagnall jegyzi a produkciót rendezőként. A magyar színpadokon ritkán játszott, kevésbé ismert művet, amely magán viseli a nagy Shakespeare-komédiák összes stílusjegyét, 21. századi módon eleveníti meg a társulat: kevés díszlettel, sok zenével és humorral.

A zene központi szerepet kap az előadásban. Aki ismeri a hatvanas évek legnagyobb blues-, soul- és R'n'B énekesnőinek, Etta Jamesnek, Irma Thomasnak, Laura Lee-nek vagy Mitty Collier-nak a munkásságát, tudja, mire számíthat. Aki nem, annak annyit mondhatunk: igazi hippi slágerfesztiválos hangulat várja a szigeti fák alatt, ahol a fellépők nem csupán színészi és zenei feladataikat váltogatják pazarul, hanem komoly atlétikai-akrobatikus képességeikre is szükség lesz.

Július 1-jén azonban nem csupán ezért számíthat a színházi csemegék iránt nyitott nézők kitüntetett figyelmére A két veronai nemes: jó néhány dél-angliai, szerbiai, norvégiai és svédországi vendégjáték után, de még az előtt érkezik a Budapesti Nyári Fesztiválra, hogy Hamlet várának helsingőri nézői láthatnák. Az előadást angol nyelven, magyar felirattal játsszák, két részben.

A Shakespeare-év jegyében július 29-én és 31-én bemutatják még Verdi Otello című operáját Rost Andrea, Marc Heller és Kálmándy Mihály operacsillagok főszereplésével a Margitszigeten, augusztus 5-én pedig a Monte-Carlo Balett érkezik a két veronai szerelmes, Rómeó és Júlia történetének klasszikusbalett-előadásával. A Városmajorban Bereményi Géza színműve, az Udvaros Dorottya főszereplésével bemutatott Shakespeare királynője című történelmi játék augusztus 27-án és 28-án lesz még megtekinthető.

*
Július 3-án, vasárnap este a jazzrajongókat igazi világszenzáció várja a Margitszigeten, ahol különleges zenei személyiségek találkozásának lehetnek tanúi. A különleges "tapping" technikájáról ismert amerikai jazz gitáros, Stanley Jordan először látogat Magyarországra. Az egyedülálló esten Jordan mellett a kiváló brazil gitáros-énekes, Alegre Corréa játéka valamint a nemzetközi hírű Horváth Kornél és Dörnyei Gábor (tHUNder Duo) ütőhangszeres művészek kifinomult és egyedi duója teremt kivételes zenei világot. A négy világhírű művész az amerikai, a brazil, az afro és az európai zenekultúrából merítve hoz létre izgalmas, 21. századi kamarazenét. A koncerten hallható formáció világpremier.

Stanley Jordan üzenete és ajánlója a magyar közönségnek:
https://www.youtube.com/watch?v=0lXkLVATtWQ

Bővebb információ és online jegyvásárlás: www.szabadter.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.