2016. augusztus 28., vasárnap 09:00

Elszálló albérletárak - Hol, mire számíthatunk?
    Budapest, 2016. augusztus 28., vasárnap (OTS) -

    Budapesten idén 1,01%-kal emelkedtek az albérletárak 2015-höz képest, ám a tendencia szerint szeptemberben nagyobb áremelkedésre számíthatnak a kiadó lakást keresők. A fővárosban messze a legmagasabbak az albérletárak: jelenleg átlagosan 3120 forintba kerül egy budapesti albérlet egy négyzetmétere, ami majdnem kétszerese a vidéken tapasztalható átlagos négyzetméteráraknak. A budapesti magas albérletárak 2014 óta tapasztalhatóak, azóta folyamatosan a válság alatt elért 2542 forintos csúcsár felett vannak. Hasonló, növekvő tendencia figyelhető meg Magyarország hat legnagyobb városában is, amely alól egyedül Miskolc városa képez kivételt, itt ugyanis az albérletárak a mélyponthoz közelítenek.

2016 második felében megéri ingatlanba fektetni? Hol, milyen megtérülésre számíthatunk az átlagos albérletárak alapján?

A teljes elemzés megtekinthető: http://www.ingatlannet.hu/blog/alberletarak
Ingatlanpiaci statisztikák megtekinthetőek: http://www.ingatlannet.hu/statisztika/Magyarország

Kontakt adatok:
Gyulai Zsófia
Marketing menedzser
Tel.: +36 30 423 6566
E-mail: gyulai.zsofia@ingatlannet.hu
Web: www.ingatlannet.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.