2016. október 4., kedd 15:15

Futással a szívbeteg gyermekekért - Rotary "Gift of Life" Futás
    Budapest, 2016. október 4., kedd (OTS) - Szívbeteg gyermekek életmentő műtétjének támogatását szolgálja a nemzetközi Gift of Life Futás nevű program, mely idén a 2016. október 7-9. között megrendezésre kerülő 31. SPAR Budapest Maraton Futófesztiválhoz kapcsolódik.

    A kezdeményezés, ami a Rotary Club szervezésében valósul meg, húsz, határon túli gyermek magyarországi szívműtétjének költségét kívánja előteremteni. A szomszédos országokban élő (romániai, ukrajnai, szerb) kisbetegek számára ezáltal elérhetővé válhat a magas színvonalú magyar orvosi szaktudás és a megfelelő infrastrukturális háttér. A közel négy évtizedes Rotary-program ez idáig 67 országban 17.000 gyermeken segített, a magyar program 37 szívbeteg gyermek műtétjét tette lehetővé. Az idei évben további 23 gyermeknek szeretnénk segíteni.

Az adományozásra az egyik lehetőség a Rotary Club Budapest-Centeren keresztüli nevezés, a másik a jószolgálati futónagykövet támogatása (részletek a www.jougyekert.hu,www.rotary.hu,www.giftoflife.hu oldalakon és facebook oldalunkon olvashatók).

A jelenlegi Gift of Life Futás rendezvény fővédnöke, Pénzes Ilona, az 1911 Rotary District kormányzója. A Rotary színeiben szombaton kb. tizenöten futnak és kb. negyvenen csatlakoznak a kormányzóasszonyhoz a 2,7 km-es sétában, vasárnap pedig kb. nyolcvanan futnak a Rotary színeiben.

A programnak ez idáig számos nagyváros adott teret: Párizs, Berlin, Amszterdam, New York, London után most a nevezők Budapest utcáit futják a jó ügyért. A program sajátossága, hogy a rotarysták idén ünneplik 10 éves maratonfutó közösségük megalakulásuknak évfordulóját. Az International Marathon Fellowship of Rotarians (IMFR) részéről ötvenketten futnak tíz országból, támogatva a szívbeteg gyermekeket. Az érdeklődők számára a Rotary Gift of Life sátra a Hősök terén szombaton és vasárnap elérhető lesz.

További információ: Rotary Club Budapest Center rcbpcenter@gmail.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.