2017. január 26., csütörtök 09:50

Duális mesterképzést indít a Knorr-Bremse a Műegyetemmel - Járműmérnőki és villamosmérnöki mesterképzésére is jelentkezhetnek a diákok 2017-től a Knorr-Bremsé-nél
    Kecskemét, 2017. január 26., csütörtök (OTS) - A 2017/2018-as tanévtől a Knorr-Bremse MSc duális képzést indít a BME-vel közösen járműmérnőki és villamosmérnöki mesterszakokon.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20170126_002.jpg

A duális felsőoktatási képzés célja,  hogy a képzésben résztvevő hallgatók elméleti és gyakorlati tudása maximálisan megfeleljen az iparvállalatok elvárásainak. A duális képzésben a hallgatók elméleti tudásukat az iparvállalatnál töltött gyakorlati időszak során "élesben" bővíthetik, ezáltal tapasztalatot szereznek leendő szakmájukban. A kialakított képzési rendszerben olyan versenyképes munkavállaló kerül ki az oktatásból, aki azonnal - több hónapos vagy akár többéves továbbképzés nélkül is képes belépni a munka világába.

A duális mesterképzésben résztvevő hallgatóknak a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. budapesti Kutatási és Fejlesztési Központjában eltöltött képzési idő alatt lehetősége nyílik a biztonságkritikus járműdinamikai vezérlőegységek - fékvezérlők, járművezető-asszisztens (ADAS) rend-szerek - működését megismerni, a fejlesztőeszközök használatát elsajátítani, korszerű tesztberendezéseken, és jármű-szimulátorokon való mérések gyakorlatát, a Knorr-Bremse termékek fejlesztési folyamatának és programozásának gyakorlatát tapasztalt mérnökök mentorálásával megismerni.
A mester szintű duális járműmérnöki, valamint villamosmérnöki képzésekben minden hallgatót a Knorr-Bremse Kutatási és Fejlesztési Központjában vállalati témavezető támogat, aki külső konzulensként együttműködik az Egyetemmel és a hallgatóval, minden ide vonatkozó kötelező tantárgy, TDK és diplomaterv kapcsán.

A járműmérnök és villamosmérnök - MSc -  mesterszintű képzés  4 féléven keresztül (2 évig) tart. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem által mind a járműmérnöki MSc, mind a villamosmérnöki MSc mester szintű képzéshez elkészített mintaterv szerint kell a hallgatónak előrehaladnia, mert csak így biztosítható a sikeres együttműködés. A duális képzésben résztvevő hallgatók részére az egyetemi tanulmányok megkezdését követően hallgatói munkaszerződés alapján a vállalat rendszeres pénzbeli juttatást is biztosít.

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. duális rendszerű felsőoktatásban vállalt szerepvállalása nem újkeletű. 2012-ben a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem (korábban KEFO)  GAMF Karával  együttműködésben az országban elsőként vett részt a hazai viszonyokhoz illeszkedő duális rendszerű képzés indításában, az alapképzés szintjén. Jelenleg duális BSc képzésben 28 duális hallgatót foglalkoztat a vállalat.

A 2017/2018-as tanévben induló duális képzésekre történő jelentkezéseket a Knorr-Bremse Fék-rendszerek Kft. a www.joinus.hu oldalon várja.

További felvilágosítást a villamosmérnöki képzéssel kapcsolatban a következő elérhetőségen kap-hatnak: Dr. Henk Tamás; e-mail: henk@tmit.bme.hu; tel: +36 (1)463-4188;
a Járműmérnöki képzéssel kapcsolatban: Dr. Szabó Géza; e-mail: szabo.geza@mail.bme.hu; tel: +36 (1)463-2889

A Knorr-Bremse AG vállalati profilja

A kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a vállalatcsoport haszonjármű üzletágának stratégiai fontosságú gyártó- és fejlesztő bázisa, a kelet-közép-európai értékesítés központja. A Knorr-Bremse konszern a vasúti és haszongépjárművek számára készült fékrendszerek vezető gyártója és kiegészítő alrendszereik beszállítója, melynek éves árbevétele közel 5.5 milliárd € (2016). 30 országban, csaknem 25,000 alkalmazottja fejleszt, gyárt és kiszolgál fék-, ajtó- és-hajtóművezérlő, valamint üzemanyag-takarékosságot szolgáló rendszereket, HVAC és vezető asszisztens rendszereket illetve torziós lengéscsillapítókat és a hajtáslánc rendszerek területére vonatkozó megoldásokat. Mint technológiai vezető a vállalat termékeivel már 1905 óta  járul hozzá jelen-tős mértékben a közúti és vasúti biztonsághoz az utakon. Minden nap több mint egy milliárd ember bízza magát a Knorr-Bremse rendszereire világszerte.

Kapcsolattartó:
Bucsai Edina
Marketing Munkatárs
Tel:  +36 (76)511 738
Fax: +36 (76)511 100    
E-Mail: edina.bucsai@knorr-bremse.com

Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
Georg Knorr u. 8
6000 Kecskemét
www.knorr-bremse.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.