2019. július 26., péntek 14:10

A Fablab Budapest design pályázatot hirdet nyitott forráskódú termékek létrehozására
    Budapest, 2019. július 26., péntek (OTS) - A FabLab Budapest, nyitott innovációs műhely a Distributed Design Market Platform (DDMP) tagjaként 'Open Call 4 Ideas' néven pályázatot hirdet digitális gyártásra tervezett termékötletek megvalósítására. A felhívás keretében a következő területeken lehet pályázni: kisbútor és kiegészítő bútorelemek, divat- és textiltervezés, inkluzív design és design FabLabok számára.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190726_002.jpg

A pályázat célja olyan design tárgyak vagy termékek létrehozása, amelyek amellett, hogy alkalmasak a digitális gyártásra, értékteremtő és innovatív hatással bírnak a társadalom számára, illetve azok kivitelezésében olyan alapanyagokat, eszközöket és folyamatokat alkalmaz, amelyek bárhol a világon helyben hozzáférhetők és megismételhetők.

A FabLab Budapest eszközeinek, alapanyagainak és tudásának biztosításával 10 kiválasztott pályamunkának ad lehetőséget annak továbbfejlesztésére és kivitelezésére, amelyek a DDMP platform részeként kerülnek további népszerűsítésre és válnak elérhetővé Európa szerte. A nyertes projekteket kiállítás keretében, a Design Hét Budapest ideje alatt lehet majd megtekinteni.

A pályamunkák elbírálásáról design szakértőkből álló három tagú zsűri dönt: Osvárt Judit (kurátor, Design Hét Budapest), Lipóczki Ákos (tanszékvezető, Design Intézet, MOME Digital Craft Lab), és Miklósi Ádám (formatervező).

További részletekről és a jelentkezés módjáról a pályázat honlapján, a www.ddmp.hu címen érhetők el további információk.

Beküldési határidő: 2019. július 31.
Jelentkezés: https://www.ddmp.hu/

A felhívás a Kreatív Európa program és a Distributed Design Market Platform keretében került megszervezésre.

További információk:
Vikárius Réka. DDMP projektmenedzser (reka@fablabbudapest.com, +36702372505)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.