2019. szeptember 17., kedd 14:07

ÚJABB ÍGÉRETES HAZAI TECH STARTUP A LÁTHATÁRON
    Debrecen, 2019. szeptember 17., kedd (OTS) - AZ MFB CSOPORTHOZ TARTOZÓ HIVENTURESTŐL KAPOTT 365 MILLIÓ FORINT BEFEKTETÉST A CODERSRANK DEBRECENI STARTUP, MELY A GLOBÁLIS IT RECRUITMENT PIAC MEGREFORMÁLÁSÁRA KÉSZÜL.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190917_001.jpg

Fejlesztőt toborozni egyre nehezebb: becslések szerint csak Magyarországon 30.000 fejlesztő hiányzik a munkaerőpiacról. Ezt tapasztalta meg saját bőrén az Innonic Startup Stúdió is, mely 2017-ben kezdett alternatív megoldások után kutatni, s amelyből később megszületett a CodersRank (https://codersrank.io/).

A startup a szoftverfejlesztők digitális lábnyoma, illetve valós munkája alapján készít teljeskörű, 360-fokos profilokat. Így akár különböző tesztek, interjúk nélkül is megállapítható, hogy egy fejlesztő mennyire tapasztalt (CV használat nélkül). Mindez természetesen a fejlesztők számára is hasznos, hiszen a valós képnek köszönhetően valóban releváns ajánlatokkal találkozhatnak. Sőt, a tervek szerint a jövőben akár személyre szabott képzési, kapcsolatépítési lehetőségekkel is bővül majd az oldal. Ezáltal a CodersRank hosszútávon képes támogatni a fejlesztők szakmai fejlődését, ami egyben a csapat missziója is.

A projekt potenciálját mi sem bizonyíthatja jobban, hogy már rögtön az indulását követően megnyerte a debreceni Get In The Ring startup versenyt, majd később a Central European Startup Awards versenyén az év startupjának választották.

A CodersRank népszerűsége leginkább abban rejlik, hogy az IT toborzók sajnos le vannak maradva abban a tekintetben, hogy még mindig a LinkedInen, illetve önéletrajz alapján próbálják szűrni a fejlesztőket. Így pedig nagyon nehéz dolguk van, hiszen ezzel kevés információt lehet megtudni a fejlesztők valós tudásáról. Plusz külön nehezítő tényező, hogy a statisztikák alapján a fejlesztők csupán 16%-a keres aktívan állást, többségük passzívan van jelen a munkaerőpiacon.

A CodersRank indulása óta már több mint 18.000 fejlesztő hozta létre saját profilját, a világ minden tájáról. A hosszútávú cél pedig az, hogy ez a szám 1,5 millióra nőjön. Erre pedig most minden lehetőségük megvan, köszönhetően az MFB csoporthoz tartozó Hiventurestől kapott 365 millió forintos befektetésnek.

A tőkebefektetésből a fejlesztések felgyorsítása a cél, továbbá a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítása, ahol a tech cégek megtalálhatják a számukra legalkalmasabb jelentkezőket, a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabban.

    

**************************************************************

A Hiventuresről

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealapjaként, Európai Uniós és saját forrásból, közel 66 milliárd forintnyi tőkével segíti a hazai innovatív vállalkozásokat és startupokat inkubációs, magvető és növekedési befektetési életszakaszokban. Ebben a folyamatban szakmai támogatóink a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Magyar Fejlesztési Bank Zrt.
A Hiventures küldetése, hogy segítse a jelen és jövő innovatív elképzeléseit, és ezzel hozzájáruljon egy fenntartható és értékteremtő startup ökoszisztéma kialakulásához Magyarországon.

Bővebb információ a www.hiventures.hu weboldalon található.

Média és sajtókapcsolatok: Schubauer Krisztina, Marketing és Kommunikációs Igazgató, media@hiventures.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.