2019. szeptember 19., csütörtök 14:10

385 év elméleti tudása ötvözve 151 év gyakorlati tapasztalatával
    Budapest, 2019. szeptember 19., csütörtök (OTS) - Együttműködési megállapodás az ELTE és a Fővárosi Vízművek között

Szeptember 19-én az ELTE Lágymányosi Campusa adott otthont az ELTE Természettudományi Kara és a Fővárosi Vízművek között létrejött együttműködési megállapodás aláírásának.

A dokumentum által, amelyet az ELTE Természettudományi Karának dékánja, Dr. Kacskovics Imre és a Fővárosi Vízművek megbízott vezérigazgatója, Keszler Ferenc írt alá, ünnepélyes és hivatalos formát is öltött a gyakorlatban már korábban megkezdődött közös munka. A Fővárosi Vízművek 2019-ben fogadta első ízben szakmai gyakorlatra a Kar 7 környezettudomány mesterszakos hallgatóját. A program sikerének és népszerűségének hatására döntött úgy a két szervezet, hogy magasabb szintre emeli az együttműködést.

A cél az, hogy a szakmai gyakorlatukat töltő vagy gyakornoki programban résztvevő leendő szakemberek átfogó képet kapjanak egy közel kétmilliós város víziközmű-szolgáltatásáról: a víztermelésen, vízkezelésen és vízellátáson át a szennyvízelvezetésig és szennyvíztisztításig, beleértve a legkorszerűbb szennyvíziszap-hasznosítási megoldásokat. A tevékenység iránt érdeklődő és jövőjüket a víziközmű-szektorban elképzelő fiataloknak pedig akár a Fővárosi Vízművek lehet az első munkahelye.

Az együttműködés keretei azonban ennél szélesebbek.  Az ELTE Természettudományi Karán folyó komoly tudományos tevékenység alkalmat ad akár közös K+F programok megvalósítására, akár pályázati források felkutatására és megcélzására.

Fővárosi Vízművek Zrt.
ELTE Természettudományi Kar

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.