2019. november 19., kedd 12:27

A Dekor Akadémia 1. országos, adventi versenyén bernecebaráti virágüzleté lett a trófea
    Szigetszentmiklós, 2019. november 19., kedd (OTS) - A Dekor Akadémia adventi versenyt hirdetett, melyre az ország minden részéről érkeztek adventi koszorúk. Az első ízben megrendezett megmérettetés célja volt, hogy a vidéki virágüzletek is kapjanak esélyt arra, hogy belekóstolhassanak egy országos virágkötészeti verseny ízébe. A próbatételre 15 pályamunka érkezett.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191119_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191119_002.jpg

"Bizonyos kötött feltételeknek kellett megfelelnie a koszorúknak anyag felhasználás, forma tekintetében. A kötelező kellékcsomagon kívül élő örökzöld növények beépítése is kritérium volt. Ezen túl szabad kezet kaptak a versenyzők." - nyilatkozta Pánczél Péter, a Dekor Akadémia vezetője, mester virágkötő

A szakmai zsűri - Szép Klarissza, Marosi Andrea és Móri Imre mester virágkötők - Kantóné Lantos Nikolett adventi koszorúját választotta a legjobbnak. Nikolett Bernecebarátiból hozta el csodás rozsdás hangulatú koszorúját, mely aprólékos, részletgazdag és különleges technikai megoldásokban bővelkedő dísz lett.

A 2. és 3. helyezett koszorú egyaránt Budapestről érkezett.
A 2. helyezett Bajkóné Sági Katalin, a Kati Virágáruda tulajdonosa elmondta, hogy az advent és karácsony csillogó ünnepélyessége inspirálta koszorúja elkészítésében amit természetes, erdei jegyekkel vegyített.
A 3. helyezést Bazan Lajosné Picúr kapta, aki fontosnak tartja az ilyen jellegű versenyeket, melyek hagyományteremtő szándékkal indulnak útjukra, és melyekben a hétköznapi virágboltok is kifejezhetik önmagukat és bemutathatják szakmai tudásuk legjavát.

A 15 adventi koszorú pályamű megtekinthető a Decoration&Design áruházban december 9-ig.

www.dekorakademia.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.