2019. december 14., szombat 14:01

A Mary Kay a United Nations Global Compact Gender Equality konferencián további intézkedések megtételét vállalta a nők szerepvállalásának globális szintű támogatása iránti elkötelezettsége jegyében (1. rész)
    Dallas, 2019. december 14., szombat (Business Wire/OTS) - A Mary Kay Inc. a nők szerepvállalásának és vállalkozói tevékenységének globális támogatása iránti elkötelezettsége jegyében végzett tevékenysége részeként a Warner Bros.-zel, a Qualcommal és több más szervezettel együtt részt vett a Global Compact Network USA (GCNUSA) által Kalifornia államban, Los Angelesben, a One Gateway Plaza Metro Headquarters épületében nemrégiben megrendezett, a nemek közti egyenlőségnek a gazdaságra, a társadalomra és a fenntarthatóságra gyakorolt, globális szintű, pozitív hatásait feltáró United Nations Global Compact for Gender Equality elnevezésű konferencián. A regionális eseményre meghívottak feltérképezték azokat a lehetőségeket, amelyek az üzleti vállalkozások számára kínálkoznak az Egyesült Nemzetek Szervezete ötödik, a nemek közti egyenlőségnek a munkahelyeken, a gazdasági életben és a társadalmi közösségekben való megteremtésére irányuló fenntartható fejlődési céljának (Sustainable Development Goal 5 [SDG 5]) elérése céljából.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20191212005594/en/

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének a szerte a világon számos vállalatvezető által is jóváhagyott Globális Megállapodása (UN Global Compact [UNGC]) gyakorlati keretet biztosít a fenntarthatósági politikák és gyakorlatok kidolgozásához, végrehajtásához és közzétételéhez, és a kifejezetten a fenntartható üzleti modellek és piacok térnyerésének támogatása céljára tervezett munkafolyamatok, valamint a megvalósítás menedzselését szolgáló eszközök és erőforrások széles palettáját kínálja a résztvevők számára. Az UNGC, amelynek megvalósításában több mint 160 országban, 68 országos szervezeten keresztül mintegy 10000 vállalkozás és egyéb érdekcsoportok vesznek részt, a világon a legjelentősebb önkéntes vállalati fenntarthatósági kezdeményezés.

Az SDG 5 az 5. célkitűzés az Egyesült Nemzetek Szervezete összes tagállama által 2015-ben elfogadott, 2030-ra elérendő, a szegénység felszámolása, bolygónk természetes környezetének védelme és az általános béke és jóllét biztosítása érdekében kitűzött fenntarthatósági célok közül. Az SDG 5 a nőkkel és lányokkal szemben a nemük miatt alkalmazott mindennemű hátrányos megkülönböztetés megszüntetését, a nemek közti egyenlőség elérését célozza, amely nem pusztán az egyik alapvető emberi jog, hanem a fenntartható jövő szempontjából is kulcsfontosságú kérdés. Bizonyított tény, hogy a nők és lányok felemelkedésének biztosítása és szerepvállalásának lehetővé tétele elősegíti a gazdasági növekedést és fejlődést.

"A Mary Kay 1963-ban való alapítása óta folyamatos erőfeszítéseket tesz a nők jogainak képviselete és a nők szerepvállalásának támogatása érdekében szerte a világon" - nyilatkozta Deborah Gibbins, a Mary Kay, Inc. operatív vezetője. "Az olyan rendezvények, mint a United Nations Global Compact for Gender Equality konferencia, elősegítik az üzleti élet szereplői és a közösségi vezetők közti párbeszédet arról, mit tehetünk a saját közvetlen környezetünkben és hogyan járulhatunk hozzá érdemben az SDG 5 eléréséhez."

Gibbins asszony az ENSZ konferenciáján egy, a nemek közti egyenlőség elérése érdekében végzett tevékenységek terén a vállalatok által játszott vezető szerepet megvitató panelmegbeszélés résztvevője volt. A panelmegbeszélésen részt vett továbbá Kim Williams, a Warner Bros. Entertainment ügyvezető alelnöke és pénzügyi vezetője és Rashmi Char, a Qualcomm Engineering egységének alelnöke. A megbeszélés moderátora Holly Smithson, az Athena vezérigazgatója volt. Az előadók közt szerepelt Nina Hachigian, Los Angeles nemzetközi ügyekért felelős polgármester-helyettese.

"A nemek közti munkahelyi egyenlőség valós előnyöket biztosít mindenki számára" - tette hozzá Gibbins. "Ezúton is szeretném megragadni a lehetőséget, hogy felszólítsam üzleti partnereinket, tegyenek nyilvános kötelezettségvállalást arra, hogy prioritásként kezelik a női munkavállalók felvételét a toborzás során, illetve női alkalmazottaik továbbképzését és a nők előléptetését, és támogatják a nők vezetői pozíciókba kerülését vállalatuk keretein belül. Az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women adatai szerint a jelenlegi ütemben haladva 140 évig tartana a nemek egyenlő arányának elérése a vállalati felső vezetői pozíciókban. Ennél jóval gyorsabban kéne (és tudnánk is) haladni. Ez a konferencia fontos fórum, amely lehetővé teszi az üzleti szféra és a tudományos élet azon képviselőivel, illetve azokkal a befektetőkkel és kormányokkal való együttműködésünk elmélyítését, amelyek hozzánk hasonlóan szívügyüknek tartják e kérdés megoldását." (folyt.)



2019. december 14., szombat 14:01

A Mary Kay a United Nations Global Compact Gender Equality konferencián további intézkedések megtételét vállalta a nők szerepvállalásának globális szintű támogatása iránti elkötelezettsége jegyében (2. rész)
    Dallas, 2019. december 14., szombat (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 55 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191212005594/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.