2019. december 14., szombat 14:01

A Mary Kay a United Nations Global Compact Gender Equality konferencián további intézkedések megtételét vállalta a nők szerepvállalásának globális szintű támogatása iránti elkötelezettsége jegyében (1. rész)
    Dallas, 2019. december 14., szombat (Business Wire/OTS) - A Mary Kay Inc. a nők szerepvállalásának és vállalkozói tevékenységének globális támogatása iránti elkötelezettsége jegyében végzett tevékenysége részeként a Warner Bros.-zel, a Qualcommal és több más szervezettel együtt részt vett a Global Compact Network USA (GCNUSA) által Kalifornia államban, Los Angelesben, a One Gateway Plaza Metro Headquarters épületében nemrégiben megrendezett, a nemek közti egyenlőségnek a gazdaságra, a társadalomra és a fenntarthatóságra gyakorolt, globális szintű, pozitív hatásait feltáró United Nations Global Compact for Gender Equality elnevezésű konferencián. A regionális eseményre meghívottak feltérképezték azokat a lehetőségeket, amelyek az üzleti vállalkozások számára kínálkoznak az Egyesült Nemzetek Szervezete ötödik, a nemek közti egyenlőségnek a munkahelyeken, a gazdasági életben és a társadalmi közösségekben való megteremtésére irányuló fenntartható fejlődési céljának (Sustainable Development Goal 5 [SDG 5]) elérése céljából.

Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20191212005594/en/

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének a szerte a világon számos vállalatvezető által is jóváhagyott Globális Megállapodása (UN Global Compact [UNGC]) gyakorlati keretet biztosít a fenntarthatósági politikák és gyakorlatok kidolgozásához, végrehajtásához és közzétételéhez, és a kifejezetten a fenntartható üzleti modellek és piacok térnyerésének támogatása céljára tervezett munkafolyamatok, valamint a megvalósítás menedzselését szolgáló eszközök és erőforrások széles palettáját kínálja a résztvevők számára. Az UNGC, amelynek megvalósításában több mint 160 országban, 68 országos szervezeten keresztül mintegy 10000 vállalkozás és egyéb érdekcsoportok vesznek részt, a világon a legjelentősebb önkéntes vállalati fenntarthatósági kezdeményezés.

Az SDG 5 az 5. célkitűzés az Egyesült Nemzetek Szervezete összes tagállama által 2015-ben elfogadott, 2030-ra elérendő, a szegénység felszámolása, bolygónk természetes környezetének védelme és az általános béke és jóllét biztosítása érdekében kitűzött fenntarthatósági célok közül. Az SDG 5 a nőkkel és lányokkal szemben a nemük miatt alkalmazott mindennemű hátrányos megkülönböztetés megszüntetését, a nemek közti egyenlőség elérését célozza, amely nem pusztán az egyik alapvető emberi jog, hanem a fenntartható jövő szempontjából is kulcsfontosságú kérdés. Bizonyított tény, hogy a nők és lányok felemelkedésének biztosítása és szerepvállalásának lehetővé tétele elősegíti a gazdasági növekedést és fejlődést.

"A Mary Kay 1963-ban való alapítása óta folyamatos erőfeszítéseket tesz a nők jogainak képviselete és a nők szerepvállalásának támogatása érdekében szerte a világon" - nyilatkozta Deborah Gibbins, a Mary Kay, Inc. operatív vezetője. "Az olyan rendezvények, mint a United Nations Global Compact for Gender Equality konferencia, elősegítik az üzleti élet szereplői és a közösségi vezetők közti párbeszédet arról, mit tehetünk a saját közvetlen környezetünkben és hogyan járulhatunk hozzá érdemben az SDG 5 eléréséhez."

Gibbins asszony az ENSZ konferenciáján egy, a nemek közti egyenlőség elérése érdekében végzett tevékenységek terén a vállalatok által játszott vezető szerepet megvitató panelmegbeszélés résztvevője volt. A panelmegbeszélésen részt vett továbbá Kim Williams, a Warner Bros. Entertainment ügyvezető alelnöke és pénzügyi vezetője és Rashmi Char, a Qualcomm Engineering egységének alelnöke. A megbeszélés moderátora Holly Smithson, az Athena vezérigazgatója volt. Az előadók közt szerepelt Nina Hachigian, Los Angeles nemzetközi ügyekért felelős polgármester-helyettese.

"A nemek közti munkahelyi egyenlőség valós előnyöket biztosít mindenki számára" - tette hozzá Gibbins. "Ezúton is szeretném megragadni a lehetőséget, hogy felszólítsam üzleti partnereinket, tegyenek nyilvános kötelezettségvállalást arra, hogy prioritásként kezelik a női munkavállalók felvételét a toborzás során, illetve női alkalmazottaik továbbképzését és a nők előléptetését, és támogatják a nők vezetői pozíciókba kerülését vállalatuk keretein belül. Az ENSZ nőügyi szervezete, a UN Women adatai szerint a jelenlegi ütemben haladva 140 évig tartana a nemek egyenlő arányának elérése a vállalati felső vezetői pozíciókban. Ennél jóval gyorsabban kéne (és tudnánk is) haladni. Ez a konferencia fontos fórum, amely lehetővé teszi az üzleti szféra és a tudományos élet azon képviselőivel, illetve azokkal a befektetőkkel és kormányokkal való együttműködésünk elmélyítését, amelyek hozzánk hasonlóan szívügyüknek tartják e kérdés megoldását." (folyt.)

2019. december 14., szombat 14:01

A Mary Kay a United Nations Global Compact Gender Equality konferencián további intézkedések megtételét vállalta a nők szerepvállalásának globális szintű támogatása iránti elkötelezettsége jegyében (2. rész)
    Dallas, 2019. december 14., szombat (Business Wire/OTS) -

Amit a Mary Kay-ről tudni kell…

Több mint 55 évvel ezelőtt Mary Kay Ash, egyikeként azoknak a nőknek, akiknek sikerült áttörni a nők vezető pozíciókba kerülését akadályozó, sokszor "láthatatlan" korlátokat, három cél teljesítését tűzte ki az általa létrehozott szépségápolási cég elé: biztosítson ígéretes lehetőségeket a nők számára, gyártson ellenállhatatlan termékeket és tegye jobbá a világot. Ez az álom szolgált alapul annak a ma már több milliárd dolláros bevételt elérő vállalatnak a felépítéséhez, amely mintegy 40 országban több millió független szépségápolási tanácsadó munkatárs közreműködésével értékesíti termékeit. A Mary Kay elkötelezett a szépségápolási termékek tudományos alapjait biztosító kutatások és innovatív bőrápolási, dekorkozmetikai és táplálékkiegészítő termékek és illatszerek előállítása iránt. A Mary Kay elkötelezett a nők és családjuk szerepvállalásának támogatása iránt, és ennek érdekében szerte a világon együttműködik különféle szervezetekkel, főként olyan területekre összpontosítva erőfeszítéseit, mint a rákkutatás, valamint a családon belüli erőszak áldozatainak védelme, a közösségi életterek szépítése és a gyermekek támogatása álmaik elérésében. Mary Kay Ash eredeti elképzelése továbbra is fényesen ragyogó vezércsillag számunkra - és ennek az elképzelésnek a megvalósításához minden egyes eladott rúzs egy lépéssel közelebb juttatja cégünket. További információkért látogasson el honlapunkra a következő internetes címen: MaryKay.com.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191212005594/en/

Kapcsolat:
Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
972.687.5332 vagy media@mkcorp.com

Forrás: Mary Kay Inc.

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.

Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.