2020. április 21., kedd 10:55

Nyugdíjastérképpel segíti az önkormányzatokat egy hazai vállalat
    Budapest, 2020. április 21., kedd (OTS) - A fokozottan veszélyeztetett, idős emberekből álló háztartások térképes kereshetőségével támogatja az önkormányzatokat szociális feladataik ellátásban egy magyar tanácsadó cég. A statisztika digitális formában, térképen megjelenítve, ingyenesen válik elérhetővé, kizárólag az önkormányzat megbízásából eljáró személyek számára.

        Az önkormányzatok számára most különösen fontos, hogy minden, idősek által lakott háztartást elérjenek - ismertette a felajánlást Gamplett Gábor, a Helix Consulting ügyvezetője. A most felkínált térképes adatvizualizáció alapesetben nem áll az önkormányzatok rendelkezésére.
     Tanácsadási szolgáltatásaink része egy-egy üzleti tevékenység helyszínének optimalizálása, amihez hozzátartozik egy környék és az ott élő háztartások összetételének ismerete és természetesen geoinformatikai adatok megjelenítése is - tette hozzá a vezető.
     A felajánlott szolgáltatás kontrollként szolgálhat a hivatal dolgozói számára, hogy a jelenleg használt listáikon valóban minden, potenciálisan rászoruló személy, szerepel-e. Mivel a háztartásokat térképen is ábrázolták, ez segíthet az ellátási logisztikában, a szociális munkások útvonalának tervezésében, nyilvántartásában is.
     Az adatbázishoz nevek nem tartoznak, de a vállalat vezetői biztosak abban, hogy komoly hatékonyságnövelő eszköz lehet ott, ahol élnek a lehetőséggel. Az adatokhoz az önkormányzatok szerződést követően, elektronikus formában férnek majd hozzá.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.