2020. április 28., kedd 09:19

Jön a speciális szemüveg nélkül nézhető 3D LED fal
    Budapest, 2020. április 28., kedd (OTS) - Az NKFI Alapnak a magyar partner részére megítélt közel 70 millió Ft-os támogatásával valósul meg a 3D fénytér LED fal rendszer című kétéves EUREKA projekt.

    Mára a LED falak dominálnak a nagyméretű vizuális megjelenítési technológiák területén. A videó falak, projektor rendszerek és más megjelenítő technológiák sem tudják tartani ezekkel a lépést. Itt már nem csak egyszerű megjelenítőkről beszélünk, hanem modulárisan variálható, tetszőleges méretű, oldalarányú, alakú és felületű kreatív platformokról, és bár erősen vizuális műfajról van szó, az eddigi rendszerek közt mégsem létezik szemüveg nélküli 3D megoldás.

Európa erős pozícióban van a fotonikai iparban, ideértve a LED komponenseket és a fejlett optikai technológiákat is. Most két európai KKV, a magyar Holografika a német Temicon-nal együttműködve újragondolja a LED falakat, hogy egy új termékkategóriát teremtsen a szegmensben, elsőként piacra dobva a szemüveg nélküli háromdimenziós látványt adó 3D light field (fénytér) LED falakat.

Ez a piac egy nagyon gyorsan növekvő terület: szinte kizárólag LED falak lesznek a bevásárló és konferenciaközpontokban, repülőtereken, stadionokban, koncerteken, témaparkokban és nagy rendezvényeken, de használják majd őket attrakcióként és építészeti elemként is. Az élet egyre több területén fogunk találkozni velük, és szemüveg nélkül nézhető 3D változatban ez a rendszer világújdonság lesz.

További információk: http://holografika.com/3dledfal/
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.