2020. április 28., kedd 10:31

A SodaStream búcsút mond az egyszerhasználatos műanyagoknak
    Budapest, 2020. április 28., kedd (OTS) - A világ vezető szódagépgyártója bejelentette, 2021-től fémdobozosra cseréli műanyagpalackos szörpjeit, amelyek az otthoni frissítők ízesítését szolgálják. Így a következő öt évben 200 millió egyszerhasználatos műanyag flakontól óvják meg a Földet.

    A SodaStream szódagépei eddig is fontos szerepet játszottak az eldobható műanyagok mennyiségének csökkentésében. A márka újratölthető, szénsavasító palackjai egyenként több ezer PET-palack használatát teszik feleslegessé. A SodaStream vásárlói tavaly több mint 5 milliárd PET-palacktól kímélték meg a bolygót.

Áprilisban a márka kampányt indított a Föld védelméért és az otthonmaradás népszerűsítésért.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=_gM4ybBTp60
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.