2020. április 30., csütörtök 16:31

40 millió forinttal támogatja a járványkórházakat a Novartis Csoport
    Budapest, 2020. április 30., csütörtök (OTS) - A Novartis Csoport két hazai tagvállalata, a Novartis Hungária és a Sandoz Hungária sikerrel pályázott összesen 58 millió forint támogatásra a cég 20 millió dollár összértékű Global COVID-19 Response Fund elnevezésű alapjából.

    Magyarországon a két legnagyobb járványkórházat, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének alapítványát és a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház alapítványát támogatja 20-20 millió forinttal a vállalatcsoport. A támogatás segít felkészülni a várhatóan megnövekedő kapacitásigényekre, ennek megfelelően az intézmények az összegeket kiegészítő felszerelésekre és orvosi készülékekre fordítják. Az alapból további 18 millió forintot adományozott a két cég a Magyar Vöröskeresztnek, amely összegnek köszönhetően a szervezet még több ételt és fertőtlenítőszert juttatthat el a rászorulóknak és a szociális intézményeknek, illetve segítheti az Országos Mentőszolgálat munkáját is minták szállításával, a mentősök ellátásával, valamint a határátkelőhelyeken testhőmérséklet méréssel.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.