2020. augusztus 28., péntek 10:20

A DCG legújabb leányvállalata, a Foundry révén belép a bitcoinbányászati piacra (1. rész)
    New York, 2020. augusztus 28., péntek (Business Wire/OTS) - Az új vállalat tőkét és tanácsadási szolgáltatásokat biztosít a digitáliseszköz-bányászati ökoszisztéma fejlesztése érdekében - A DCG kötelezettséget vállalt 100 millió USA dollár Foundry-ba való befektetésére a 2021-es év folyamán

    A blokkláncba tartozó vállalatok kiépítésével, felvásárlásával és befektetések révén való fejlesztésével foglalkozó globális vállalkozás, a Digital Currency Group (DCG), ma bejelentette egy új, 100%-os tulajdonát képező leányvállalat, a Foundry elindítását. A 2019-ben különösebb hírverés nélkül alapított Foundry intézményi szakértelmet, tőkét és piaci információkat és elemzéseket kínál a digitáliseszköz-bányászattal foglalkozók és a berendezésgyártók számára, biztosítva számukra az erőforrásokat a decentralizált hálózatok kiépítéséhez, fenntartásához és biztonságos működtetéséhez. A Foundry élére vezérigazgatóként Mike Colyer, a Core korábbi tudományos vezetője került.

A Foundry azzal a céllal került megalapításra, hogy kielégítse a bitcoinbányászati ágazatban a tőkeforrásokhoz való jobb hozzáférés, a piaci hatékonyság és az átláthatóság iránti intézményi igényt. A vállalat jelenleg háromféle szolgáltatást kínál a bányászati ökoszisztéma számára: berendezésfinanszírozást és -beszerzést; bányászatot és ún. stakinget (lekötött kriptovaluták tartása/tárolása); valamint konzultációs és tanácsadási szolgáltatásokat.

Létrehozása óta a Foundry az egyik legnagyobb észak-amerikai bitcoinbányász vállalkozássá nőtte ki magát, több tízmillió USA dollárt biztosított berendezésfinanszírozási célokra más kriptovalutát bányászó szervezeteknek, és az Észak-Amerikában ez évben kiszállított, bitcoinbányászásra szolgáló berendezések mintegy felének megvásárlását támogatta.

"Célunk, hogy hozzájáruljunk az új, digitális gazdaság létrejöttét elősegítő decentralizált infrastruktúra megerősítéséhez, és munkánkkal támogatni szeretnénk a bányászatot végző vállalkozások fejlődését és növekedését - elsősorban Észak-Amerikában" - nyilatkozta Mike Colyer, a Foundry vezérigazgatója. "Cégünket egy kriptovaluta bányászattal foglalkozó vállalat hozta létre más bányászszervezetek segítése céljából, ezért olyan vállalkozókkal lépünk együttműködésre, akik szintén küldetésüknek tekintik az ágazat fejlődésének támogatását és egy decentralizált bányászati ökoszisztéma létrehozását."

A DCG kötelezettséget vállalt arra, hogy több mint 100 millió USA dollárt fektet a Foundry-ba a 2021-es év során, lehetővé téve, hogy a bányászok és berendezésgyártók most első alkalommal könnyedén kapcsolatba léphessenek megbízható partnerekkel és tőkeforrások biztosítóival a DCG szilárd hálózatán keresztül.

"A DCG küldetése az, hogy felgyorsítsa egy jobb pénzügyi rendszer kialakulását" - magyarázta Barry Silbert, a DCG alapítója és vezérigazgatója. "A digitális eszközök bányászata és a kriptovaluta-staking a blokklánc-technológia gerincének és a fejlődését biztosító hajtóerőnek számítanak. A Foundry kulcsfontosságú erőforrásokat és iránymutatást biztosít az ágazat egyik alapvető szegmense számára, és Mike Colyer és csapata kiemelkedő szakértelme és megbízható és nyílt hozzáállása jelentős előrelépést tesz lehetővé a bányászok és berendezésgyártók fejlődő igényeinek kielégítése terén."

A Foundry erőfeszítéseit a bányászati és staking ágazat kulcsfontosságú szereplővel való együttműködés kialakítására összpontosítja azzal a céllal, hogy szélesebb körű hozzáférést biztosítson a digitáliseszköz-bányászathoz, mind a bányászok száma, mind a földrajzi elhelyezkedés tekintetében, és szabályozottabbá, átláthatóbbá tegye a bitcoinbányászati ökoszisztémát. Ezen felül a szeretne szorosan együttműködni energiaipari vállalatokkal és kormányzatokkal is, hogy segíthesse partnereit bányászati stratégiáik kialakításában és végrehajtásában.

"A DCG teljes körű támogatásának és a Foundry bányászati ágazatra vonatkozó szakértelmének köszönhetően a Foundry a múlt évben kulcsfontosságú partnerünkké vált észak-amerikai terjeszkedésünk során. Terveink szerint globális piaci részesedésünk növelését célzó tevékenységünk során továbbra is együtt fogunk működni a Foundry-val" - nyilatkozta Jordan Chen, a sencseni székhelyű bányászszámítógép-gyártó, a MicroBT vezérigazgatója.

"A Foundry által a végfelhasználóinknak nyújtott segítségnek és pénzügyi támogatásnak köszönhetően idén jelentős számú berendezést tudtunk szállítani az Amerikai Egyesült Államokba" - mondta Su Ke, a Bitmain Antminer márkáért felelős globális értékesítési és marketing igazgatója. "A Foundry által az észak-amerikai üzleti vállalkozásoknak nyújtott intézményi szintű szolgáltatások és a cég alkalmazottainak szakértelme rendkívül nagy szerepet játszott abban, hogy ezt elértük. Nagy várakozással tekintünk a Foundry-val való további szoros együttműködés elé, mely révén bizonyára még több ügyfélhez el tudjuk majd juttatni termékeinket, és még jobb felhasználói élményt tudunk biztosítani számukra."

A Foundry mellett a DCG leányvállalatai közé tartozik a kriptovaluta-ágazat legnagyobb eszközkezelő cége, a Grayscale Investments, továbbá a világon elsőként teljes körű szolgáltatást nyújtó, ún. prime digitáliseszköz-bróker, a Genesis, valamint a blokkláncágazat vezető rendezvényszervező és médiacége, a CoinDesk. A DCG ugyanakkor több mint 160 vállalatban rendelkezik részesedéssel szerte a világon.

Colyer és csapata munkáját Rochesterben, New York államban végzi. (folyt.)



2020. augusztus 28., péntek 10:20

A DCG legújabb leányvállalata, a Foundry révén belép a bitcoinbányászati piacra (2. rész)
    New York, 2020. augusztus 28., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Foundry-ról tudni kell…

A DCG leányvállalata, a Foundry pénzügyi szolgáltató és tanácsadó vállalat, amely a kriptoeszközök bányászatára és stakingjére összpontosítja erőfeszítéseit. A Foundry, amely küldetésének a digitális világ létrejöttét elősegítő decentralizált infrastruktúra kiépítésének támogatását tekinti, tőkével és adatokkal/elemzésekkel látja el a kriptovalutabányászattal foglalkozó észak-amerikai vállalkozásokat.

A Foundry székhelye Rochesterben, New York államban található. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: foundrydigital.com.

Amit a DCG-ről tudni kell…

A 2015-ben Barry Silbert által alapított Digital Currency Group globális vállalkozás, amely a blokkláncba tartozó vállalatok kiépítésével, felvásárlásával és befektetések révén való fejlesztésével foglalkozik szerte a világon. A blokkláncágazat egyik legaktívabb befektetőjeként a DCG a szektort előrevivő, kulcsfontosságú szereplő, amely több mint 160 vállalatot támogat több mint 30 országban. Befektetési portfóliója mellett a DCG az anyavállalata a Grayscale Investments-nek, a Genesis-nek, a CoinDesknek és a Foundry-nak.
A DCG székhelye New York City-ben található. További információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: dcg.co.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200827005146/en/

Kapcsolat:

Médiakapcsolatok:
Mark Murphy
press@dcg.co
media@foundrydigital.com

Forrás: Digital Currency Group

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.