2020. október 21., szerda 14:05

A Global Compute elnevezésű adatközpont platform létrehozása céljából a GS MDB együttműködésre lépett egy adatközpont-infrastruktúra ágazat vezető szakemberei alkotta csapattal, és kötelezettséget vállalt 500 millió USA dollár befektetésére (1. rész)
    New York, 2020. október 21., szerda (Business Wire/OTS) - A The Goldman Sachs Merchant Banking Division (a továbbiakban "GS MBD") ma bejelentette, hogy partnerségi megállapodást kötött egy tapasztalt vezetői csapattal, amelyet az adatközpont-ágazat vezetői közt veteránnak számító Scott Peterson irányít. Az együttműködés célja egy új, Global Compute Infrastructure LP elnevezésű (a továbbiakban "Global Compute" vagy a "Vállalat"), globális adatközponti infrastruktúrákat támogató platform létrehozása.

        A GS MBD egyelőre 500 millió USA dollár összegű saját tőke biztosítására vállalt kötelezettséget, főként infrastrukturális befektetésekkel foglalkozó alapján, a West Street Infrastructure Partners III, LP (a továbbiakban "WSIP III") keresztül, azzal a céllal, hogy lehetővé tegye megközelítőleg 1,5 milliárd USA dollár rövid lejáratú befektetését Észak-Amerikában, Európában, az ázsiai és csendes-óceáni térségben és Latin-Amerikában. A Global Compute tervei szerint felvásárlások és organikus fejlődés hatékony kombinálása révén szeretne növekedni a jelentős piaci változások következtében gyors ütemben növekvő, az adatközponti infrastruktúra terén ígéretes lehetőségeket kínáló földrajzi régiókban tevékenykedő ügyfelek minél teljesebb körű kiszolgálása érdekében. A vezetőség tapasztalataira és szakmai tudására támaszkodva a Global Compute olyan létesítmények megvásárlására és fejlesztésére fogja összpontosítani erőfeszítéseit, amelyek alkalmasak a világ legnagyobb technológiai vállalatai növekvő számítástechnikai, adattárolási, összekapcsolhatósági és kolokációs igényeinek kielégítésére.

A Global Compute-ot alapító vezetői csapatot vezérigazgatóként Scott Peterson, a Digital Realty (a továbbiakban "DLR") társalapítója és korábbi befektetési vezetője irányítja, aki pályája során az adatközpont-ágazatban több mint 18 évnyi, az ingatlanbefektetési szektorban pedig 30 évre visszanyúló tapasztalatot gyűjtött. A DLR-nél töltött 14 év alatt (2004-től 2018-ig) Scott irányította a vállalat összes befektetési tevékenységét, és a támogatásával a cég által elért organikus növekedés, illetve a megkötött összeolvadási és felvásárlási tranzakciók összesen mintegy 17 milliárd USA dollár ügyleti értéket képviselnek. Scottot több, az adatközpont-ágazatban nagy elismeréssel övezett vezető segíti a vezetőség tagjaként: a DLR másik társalapítója, Christopher Kenney operatív vezetőként, a korábban a DLR EMEA (Európa, Közel-Kelet és Ázsia) térségbeli tevékenységéért felelős vezető tisztviselőként tevékenykedő Stephen Taylor pedig az európai régióért felelős vezetőként. Chris kiemelkedő szerepet játszott a DLR nemzetközi terjeszkedésében, Stephen pedig az EMEA régióbeli kezdeményezéseket irányította nagy sikerrel. A Global Compute vezetői csapata rendelkezik mindazzal az ágazati szakértelemmel, ügyfélkapcsolatokkal és vezetői rátermettséggel, amelyek szükségesek a világon a kategóriájában a legjobb adatközpont-infrastruktúra biztosításához.

A fentiekben ismertetett célkitűzések teljesítése érdekében 2020. október 17-én a Global Compute megállapodást írt alá Lengyelország vezető adatközponti és kommunikációs infrastruktúrával kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásának, az ATM S.A.-nak (a továbbiakban "ATM") egy befektetési alapokból álló konzorciumtól való megvásárlásáról. A konzorcium vezetője a közép- és kelet-európai térségben főként technológiai vállalatokra fókuszáló, vezető magántőke-befektető cég, az MCI Capital, valamint a régió vezető mezzanine alapja, a Mezzanine Management. A varsói székhelyű ATM világklasszisnak számító adatközpontjai, kommunikációs infrastruktúrája, ügyfélköre és kiváló piaci hírneve vonzó belépési pontot biztosít a Global Compute számára a gyorsan növekedő közép- és kelet-európai adatközpontpiacra. A Global Compute tervei szerint az újonnan induló vállalat az ATM sikereire és piaci vezető szerepére építve igyekszik majd kiépíteni piaci pozícióját és kiszolgálni az új és meglévő lengyelországi és közép- és kelet-európai régióbeli ügyfelek adatközpontokkal kapcsolatos bővülő igényeit.(folyt.)



2020. október 21., szerda 14:06

A Global Compute elnevezésű adatközpont platform létrehozása céljából a GS MDB együttműködésre lépett egy adatközpont-infrastruktúra ágazat vezető szakemberei alkotta csapattal, és kötelezettséget vállalt 500 millió USA dollár befektetésére (2. rész)
    New York, 2020. október 21., szerda (Business Wire/OTS) -

    
     "A Goldman Sachs tökéletes partner számunkra a globális adatközpont-infrastruktúra ágazatban tervezett befektetéseink megvalósításában" - nyilatkozta Scott Peterson, a Global Compute vezérigazgatója. "Globális szinten elért eddigi eredményeink, hálózataink kombinálása, valamint a GS MBD növekedési célú tőkéhez való zökkenőmentes hozzáférése lehetővé teszi a Global Compute platform számára, hogy ne pusztán kielégítse ügyfeleink kulcsfontosságú igényeit szerte a világon, hanem értéket is teremtsen számukra, és ugyanakkor értékes lehetőségekhez segítse őket hozzá. Első közös befektetésünk az ATM S.A.-ba nagyszerű példája ennek az együttműködésnek. Ezért nagy lelkesedéssel folytatjuk a Goldman Sachs-szal való közös munkát, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kreatív megoldásokat kínáljunk globális ügyfeleinknek."

"Nagy izgalommal nézünk a Scottal és a Global Compute csapatával való együttműködés elé" - mondta Leonard Seevers, a Goldman Sachs ügyvezető igazgatója. "Úgy gondoljuk, hogy a számítástechnikai és tárolási szolgáltatások iránti folyamatosan bővülő keresletnek köszönhetően az adatközpont-ágazatban hatalmas lehetőségek rejlenek, és biztosak vagyunk abban, hogy a Global Compute csapata, a Goldman Sachs globális erőforrásaira támaszkodva ideális helyzetben van ahhoz, hogy világszínvonalú megoldásokat dolgozzon ki ennek a keresletnek a kielégítésére."

A GS MBD tanácsadója a Davis Polk & Wardwell LLP volt. A Global Compute vezetői csapatát tanácsadóként a PJT Park Hill és a Mayer Brown segítette, és az ATM SA felvásárlását célzó ügyletben a Global Compute tanácsadójaként a Torch Partners és a White & Case LLP vett részt.

Amit a Goldman Sachs Merchant Banking Divisionről tudni kell…

Az 1869-ben alapított The Goldman Sachs Group, Inc. értékpapír- és befektetéskezelési szolgáltatásokat nyújtó, globális, piacvezető befektetési bank. A Goldman Sachs Merchant Banking Division (Kereskedelmi Banki Divízió [MBD]) a cég hosszú távú befektetési tevékenységekért felelős fő központja. Az MBD a világ egyik vezető magántőke-befektetője, amelynek tevékenysége a magántőke-befektetések mellett kiterjed az infrastrukturális befektetésekre, magánkézben lévő vállalatok kötvényeibe való befektetésre/hitelezésre, növekedési tőke biztosítására és ingatlanbefektetésekre.

Amit a Global Compute-ról tudni kell…

A Global Compute új belépő az adatközpont-infrastruktúra szektorban. Az ágazat összesítve több mint 50 évnyi tapasztalattal rendelkező nemzetközi veteránjainak csapata által vezetett vállalat célja adatközpontok vásárlása, fejlesztése és működtetése Észak-Amerikában, Európában, az ázsiai és csendes-óceáni térségben és Latin-Amerikában. Szeretnénk a világ legnagyobb technológiai vállalatai és ügyfeleik partnereiként biztonságos, megbízható szolgáltatásainkkal és kreatív megoldásainkkal támogatni e szervezetek számítástechnikai kapacitásokkal és összekapcsolhatósággal kapcsolatos igényeinek kielégítését a gyorsan növekedő és a már fejlett piacokon egyaránt. A Global Compute támogatója a Goldman Sachs Merchant Banking Division.

Tekintse meg az eredeti közleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20201020005407/en/

Kapcsolat:

Goldman Sachs
Leslie Shribman
+1 212 902 5400
leslie.shribman@gs.com

Global Compute
Christopher J Kenney
+1 213 810-8732
ckenney@gc-infra.com

Forrás: Goldman Sachs
    

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.



Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.