OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. február 19. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2016. április 21., csütörtök 13:38

Még több segítség a bécsi iskoláknak
    Bécs, 2016. április 21., csütörtök (OTS) - A 2016/17-es tanévtől további száz iskolapszichológus, szociális munkás és terapeuta segíti majd az oktatási intézmények munkáját Bécsben. Elsősorban azokat az iskolákat akarják támogatni, ahova sok szociálisan hátrányos helyzetű vagy németül nem jól tudó diák jár.

    "Bécsben arra törekszünk, hogy a jövőben szociális index alapján osszuk el az erőforrásokat az iskolák között. Addig pedig egymásra épülő eszközökkel támogatjuk a diákokat és a pedagógusokat, hogy sikeresen birkózhassanak meg a kihívásokkal" - mondta Sandra Frauenberger oktatásért felelős városi tanácsos a tervekkel kapcsolatban. A következő tanévtől ugyanis fokozatosan további száz iskolapszichológussal, terapeutával és szociális munkással bővül a bécsi iskolák tantestülete.
     Az osztrák főváros oktatási intézményeiben egyébként 2009 óta dolgoznak szociális munkások, akiknek a feladatköre az elbeszélgetésektől a családlátogatásig széles spektrumot ölel fel. Ezen kívül gyermekvédelmi felelősök, pszichológiai tanácsadók valamint 600 fejlesztőpedagógus foglalkozik a viselkedészavaros vagy szociális-emocionális problémával küzdő gyerekekkel és azokkal a diákokkal, akiknek nem a német az anyanyelve.
     Természetesen iskolapszichológus is segíti a bécsi iskolák munkáját. Ők állítják fel a diagnózist a tanulási nehézséggel küzdő vagy viselkedészavaros gyerekek esetében, közreműködnek a szociális konfliktusok elsimításában valamint tanácsokkal állnak a pedagógusok rendelkezésére.
     Az intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt évek során széles hálózat épült ki a tanácsadó helyek, ifjúsági központok, szülői munkaközösségek és egészségügyi intézmények között.

További sajtóinformáció:

Bauer Krisztina
Eurocomm-PR Bécs Város Külképviseleti Irodája
Mobil: +36 30 925 0238
E-Mail: bauer@eurocomm.at
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.