OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. november 11., péntek 10:06

Megkezdődött a 2016-os Bécsi Migrációs Konferencia - Megkezdődtek az európai migrációs politikai jövőbeli kilátásairól folytatott vitaülések
    Bécs, 2016. november 11., péntek (APA/OTS) - Tegnap az Osztrák Külügyminisztérium dísztermében a Nemzetközi Migrációs Politikát Fejlesztő Központ (ICMPD) szervezésében megkezdődött a 2016-os Bécsi Migrációs Konferencia. A szeptember 19-i ENSZ menekült- és migrációs csúcs tükrében Michael Spindelegger, az ICMPD főtitkára a következőképpen ismertette a konferencia célját : "Szeretnénk európai szinten megvitatni és alkalmazni a menekültek és migránsok jogairól szóló New York-i nyilatkozat eredményeit annak érdekében, hogy a migránsok és az érintett államok számára egyaránt jobb megoldásokat kínáló lehetséges forgatókönyveket dolgozhassunk ki.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161111_001.jpg

A megnyitón magas szintű politikusok, köztük Johannes Hahn, az EU bővítési biztosa, George W. Vella máltai külügyminiszter, az Európai Tanács következő soros elnöke, valamint Lamberto Zannier az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) főtitkára ismertette álláspontját. A jelen lévő szakértők, mint Vincent Cochetel, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának európai igazgatója és Demetrios Papademetriou, a Migrációs Politikai Intézet tiszteletbeli elnöke és főmunkatársa segítségével egy új európai migrációs politika jövőbeni perspektívái kerülnek ismertetésre.

Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter bevezetőjét, valamint Paul Collier oxfordi közgazdász és német kormányzati tanácsadó vitaindító előadását követően a Hofburgban egybegyűlt több mint 200 szakértő két fő kérdéskörrel foglalkozik majd: egyrészt az európai menekültvédelemmel és ennek elengedhetetlen megszervezésével, másrészt a közös európai migrációs politikával kapcsolatos nemzetközi együttműködéssel. Az ICMPD vezetésével az egyetemi és politikai élet, valamint a civil társadalom és nemzetközi szervezetek képviselői fejtik ki álláspontjukat és elemzéseiket.

Az ICMPD főtitkára rámutatott, hogy a jövőben elengedhetetlenül szükséges olyan "új, átfogó modellek létrehozása, amelyek szavatolják a biztonságos és rendezett keretek között történő migrációt." Ezen felül hangsúlyozta annak fontosságát, hogy "fenntartható partneri kapcsolatok révén perspektívákat alakítsunk ki az indulási országokban". Végül pedig kiemelte, hogy Európa csak akkor teljesíthet jól, "ha szilárd egységben cselekszik mind határain belül, mind azokon kívül a környező és a származási országok tekintetében egyaránt." Spindelegger szerint a Nemzetközi Migrációs Politikát Fejlesztő Központ "egy olyan platform, mely közvetítőként szolgál elmélet és gyakorlat, szakértők és politikusok között, és kikövezi az utat olyan feltételek megteremtése felé, melyek a valódi fejlődést szolgálják".

http://www.vienna-migration-conference.org/
http://refugeesmigrants.un.org/declaration

Kapcsolat:
Bernhard Schragl
ICMPD - Communication and Media Coordinator
T: +43 1 504 4677 2444
E: bernhard.schragl@icmpd.org
www.icmpd.org
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.