OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2016. november 15., kedd 12:40

Design és hagyomány - egyedi divatbemutató és hangulat a Vörösmarty téren - Érdemes megnézni!
    Budapest, 2016. november 15., kedd (OTS) - Valódi és egyedi - ez jut mindenki eszébe abban a pillanatban, amikor meglátja ezeket a kézműves termékeket. Az Európa tíz legszebbje között jegyzett Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár nagy sikerű, rendhagyó divatbemutatóval adott ízelítőt a Vörösmarty téren a zsűrizett kézművesek kínálatából.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20161115_001.jpg

A Magyar Kézműves Szövetség és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) által szervezett divatbemutatón ismert televíziós műsorvezetők: Bényi Ildikó, György-Horváth Zsuzsa, Kozári Réka, Novodomszky Éva és Gaskó Balázs, valamint Bán Teodóra a BFTK ügyvezetője mutatták be a magyar kézművesek legszebb darabjait.

Bán Teodóra a megnyitón hangsúlyozta: a Vörösmarty téri forgatagban egymást érik a nép- és iparművészek, dizájnerek, innovatív kézművesek és a kézműves élelmiszerkészítők, akiket egy szakmai zsűri válogatott ki. A vásár különleges hangsúlyt fektet a természetes alapanyagú termékekre, a tradicionális és a modern találkozására a kulturális programok és a gasztronómia terén egyaránt. A hagyományos portékák mellett helyet kapnak újragondolt, modernebb formába öntött népművészeti tárgyak, valamint design-darabok is.

A Magyar Kézműves Szövetség fontosnak tartja, hogy a vásáron árusító kézművesek "folyamatosan kövessék a trendeket, saját és egyedi stílusukkal ötvözzék, színesítsék a modern formákat, művészi elemeket. Nem futószalagon gyártott tömegáru egyetlen darab sem, minden egyes munkafázis őrzi kézműveseik keze munkáját, saját kis alkotó világukat is láttatva" - tette hozzá Szabó Katalin, a szövetség elnöke.

A szövetség által kiadott anyagot itt olvashatják. http://budapestinfo.hu/hu/karacsonyi-vasar/item/1848-magyar-kezmuves-szovetseg.html

Az ünnepi megnyitót a Belvárosi Főplébánia-templom Énekkarának egyházi- és világi kóruséneke tette különlegessé. A Virágh András vezette kórus Kodály, Händel, Demény Dezső, valamint Bárdos Lajos kórusműveit tolmácsolta.

A nap során fellépett a Tarsoly, a Mongoose Limit, a Versi Varsa, Hangácsi Márton, az Old Suba, a Stelli-Szombati Duó, Havay Viki és a Horsa Banda, valamint a SoulFool Band.

A családi szórakozásról a kézműves játszóház és a titkos kívánságok kuckója, a vásári hangulatról karácsonyi ajándékötletek, gasztronómiai különlegességek gondoskodtak és gondoskodnak egészen 2017. január 1-éig a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárban.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.