OTS Üzleti Sajtószolgálat
2020. szeptember 24. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2019. október 15., kedd 09:36

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Feeder világcsúcs és álomdobás kettőszáz felett: Remek eredmények a magyar távdobó országos bajnokságon!
    Budapest, 2019. október 15., kedd (OTS) - Október 13-án a versenyhez szükséges 40 méter széles, 250 méter hosszú nyílt, belátható terület okán a Budakeszi mellett található Farkashegyi Repülőtér adott otthont a folyamatosan bővülő, 550.000 főt meghaladó szabadidős bázisra épülő horgászsport II. Magyar Távdobó Országos Bajnokságának, amely két - pontyozó és feeder - kategóriában került a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által megrendezésre.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20191015_001.JPG

Maga a távdobó nemzeti bajnoksági versenyforma tavaly a világon először itt került megrendezésre, a feeder bottal történő távdobás pedig hivatalos versenyként is most először került megrendezésre Magyarországon. A kategóriák ezúttal azt a maximum 400, illetve 430 cm hosszú bottípust jelzik, mellyel a versenyzőknek a külön meghatározott, 130, illetve 100 grammnál nem nehezebb végszerelékkel a 40 méter széles iránysávon belül kellett az elérhető legnagyobb távolságot megdobniuk.

E verseny a fizikai és a technikai sport egyfajta keveréke, mert a kiemelkedő dobási távolságokhoz komoly kondíció, erő és technika, de emellett csúcsminőségű bot, orsó és (a kiírás szerint 0,25-, illetve 0,18 mm-nél vastagabb) zsinór is szükséges. A verseny nézőközönsége is ámulattal nézte a nem mindennapi dobásokat, sokan még a gyakorlott horgászok közül sem sejtették, hogy ilyen távolságokat lehet elérni a versenypályán, vagy akár a vízpartokon. Magán a bajnokságon a három értékelhető dobásból a laser távmérő technológia segítségével bemért legjobb két eredményes dobás átlaga határozta meg a hivatalos eredményt.

Ennek alapján a népesebb pontyfogó kategória új országos bajnoka Fiola György 197,68 m-es átlageredménnyel, a feeder kategória aranyérmét pedig Jurkó Attila szerezte meg 190,24 m-es dobási átlagával. A legnagyobb, a 200 m-es álomhatárt meghaladó dobás (208,22 m) szintén Fiola György nevéhez fűződik, akinek ezen óriási dobás egyben a tavalyi bajnok legyőzését jelentette. Jurkó Attila legnagyobb, 194,20 m-es feeder dobásánál pedig hiteles körülmények között még nem látott nagyobbat a világ! A bajnokok felszereléseiről az érdeklődők a MOHOSZ honlapján olvashatnak.

A MOHOSZ ezzel a versennyel a több évtizedes casting szakág hagyományaira alapozva a mai kor igényeinek megfelelő, látványos új elemet épített be a magyar horgászsport bajnokságok rendszerébe. Érzékelve a nemzetközi reakciókat rövid időn belül jelentős esély van rá, hogy a dobósport, a távdobás is világbajnoki rangra emelkedhet. A MOHOSZ ezúttal is megköszöni a bajnokság megszervezésében és lebonyolításában közreműködők munkáját, valamint a versenyzők kiemelkedő sportértékkel bíró eredményeit!

         MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2019. október 13.

Melléklet: 1 db kép - dobás előtt


     MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.