OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2019. december 30., hétfő 09:20

Amit sokan nem tudnak az autópályamatricákról - leggyakoribb félreértések
    Budapest, 2019. december 30., hétfő (OTS) - Igazi kincsesbánya egy ügyfélszolgálat - a beérkező kérdésekből a www.autopalymatrica.hu kielemezte, hogy mi nem világos, vagy félreérthető az autósoknak az autópályamatricákkal kapcsolatosan, íme a 6 leggyakoribb tévedés. A cikk teljes változata a https://www.autopalyamatrica.hu/hirek/amit-sokan-nem-tudnak-az-autopalyamatricakrol-leggyakoribb-felreertesek weboldalon olvasható.

    Jóformán nem ismert, hogy az online pályamatrica vásárlás előnye a benzinkutas vásárlással szemben - a megszokott gyors és kényelmes fizetésen túl - a felkészült ügyfélszolgálat, ami a vásárlás mögött áll. Benzinkútnál utólag nem tudunk sem kérdezni, sem reklamálni, pedig igen gyakori ügyféligény a bizonylat-ismétlés, érvényesség lekérdezés, lejárati értesítés, matrica átírás.

A hibásan vásárolt matricáknál leggyakrabban a járműkategória besorolását rontják el, ezen belül is a D1-D2 kategóriákat hajlamosak keverni az autósok. Főszabály, hogy a forgalmi engedélyben szereplő J, F.1 és S.1. mezők adatai határozzák meg a matrica-kategóriát.

Még mindig többen nem tudják, hogy ha véletlenül felhajtanak a pályára érvényes matrica nélkül, akkor 60 perc áll rendelkezésre pótolni a matrica beszerzését büntetés nélkül. Ilyenkor nagyon jól jön a telefonon egy mobil applikáció https://www.voxpay.hu/ amin keresztül azonnal megvásárolható a matrica.

Az úthasználat jogszerűségét az elektronikus értékesítési bizonylat, illetve az ellenőrző szelvény igazolja. Ha elektronikus úton vásároltunk matricát (SMS, online, mobil applikáció) akkor az emailben érkező nyugtázó értesítés szolgál igazolásként, melyet mindig szükséges megvárni, ezt követően nyugodtan felhajthatunk a pályára.

Másik kérdéskör a tervezés - melyik matricatípus éri meg leginkább? Ezt nem érdemes fejben kiszámolni, már számos kalkulátor segít pillanatok alatt az optimális megoldást megadni, Ft-ban megadva az egyes opciók költségét, térképes tervezővel (https://www.autopalyamatrica.hu/megyei-autopalya-matrica)

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. weboldalán is felhívja a figyelmet arra, hogy  a díjköteles utakon lévő értékesítési helyek nem azt a célt szolgálják, hogy az aktuális utazáshoz vásároljunk matricát, hanem a későbbi utazásokhoz szükséges vásárlást teszik kényelmesebbé. Ezért ezeken az értékesítő helyeken éppúgy előfordulhat mobil csoportok általi ellenőrzés a díjak megfizetésére vonatkozóan, mint máshol.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.