OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. április 6., csütörtök 14:10

A Panda Biotech bejelentette, hogy rendkívüli jelentőségű tőkepartnerséget hoz létre a Déli Ute Növekedési Alaphoz tartozó Aka-Ag-val (1. rész)
    Dallas, 2023. április 6., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Déli Ute Növekedési Alaphoz tartozó Aka-Ag szerződéskötésének eredményeképpen a Panda Biotech Panda High Plains Hemp Gin befektetési partnere lett. - A Panda Biotech bejelentette, hogy rendkívüli jelentőségű tőkepartnerségi megállapodást köt a Panda High Plains Hemp Gin™ (PHPHG) projekt és a Southern Ute Indian Tribe Növekedés Alap (a továbbiakban Növekedési Alap). A Növekedési Alap tulajdonosa a szövetségi szinten elismert déli ute indián törzs. A stratégiai szövetséget a Növekedési Alap egyik leányvállalata, az Aka-Ag LLC írta alá.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230405005291/hu/

A befektetés fontos előrelépés a PHPHG 2023 negyedik negyedévére várt indulása felé. A texasi Wichita Falls-ban található PFPHG jó úton jár afelé, hogy az Egyesült Államok legnagyobb kenderhántoló központjává váljon, és bekerüljön a világ legnagyobb ipari kenderfeldolgozó üzemei közé.

Dixie Carter elnök a következőket mondta el a megállapodásról: "A Panda Biotech keresve sem találhatott volna megfelelőbb befektetési partnert a Panda High Plains Hemp Gin elnevezésű első projektjéhez. A Southern Ute Indian Tribe és leányvállalatai számos stratégiai lehetőséget kínálnak ehhez a várhatóan sikeres, hosszú távú partnerséghez."

A Southern Ute Indian Tribe az első indián törzs az országban, amely "AAA" hitelminősítést kapott, köszönhetően a sokéves stabil vezetésnek, valamint a sikeres és körültekintő üzleti tranzakcióknak. A Southern Ute Indian Tribe üzleti részlege, a Növekedési Alap az Aka révén a környezettudatos üzleti befektetési lehetőségeket igyekszik támogatni. Mivel a kender ökológiailag bizonyítottan fenntarthatóbb, mint más textilszálak, a Növekedési Alap Aka-Ag részlege egyetért a Panda Biotech PHPHG-ra vonatkozó elképzeléseivel és osztja azt a nézetet is, hogy forradalmi lehetőség rejlik a természetes kenderrostokban.

A Növekedési Alap ügyvezető igazgatója, Shane Seibel hozzátette: "Nagy megtiszteltetés a Növekedési Alap számára, hogy a Panda Biotech partnereként dolgozhat a PHPHG projekten. A Törzs és a Panda több évtizedes közös munkára, és különböző üzleti vállalkozásokban elért sikerekre tekint vissza. A PHPHG befektetést kiegészítő és stratégiai partnerségnek tekintjük, amely összhangban áll vállalati értékeinkkel, és amelynek eredménye a jövő számára fenntartható megoldásokat kínáló üzleti vállalkozás."

Tudományosan bizonyított, hogy az ipari kender jelentős mennyiségű szén-dioxidot köt meg, és termesztéséhez sokkal kevesebb vízre, gyomirtóra, gombaölő- és növényvédő szerre van szükség, mint a textilgyártáshoz termesztett egyéb növényeknek. A textilipar is érzékelte már a PHPHG-ben rejlő potenciált, és az iparág vezetői, köztük számos világmárka és a legnagyobb fonóműhelyek is felkeresték a Pandát a lehetséges együttműködés reményében.

Eddig a szükséges kenderfeldolgozó berendezések körülbelül 95%-át gyártották le, amelyek nagy részét már el is szállították a 500 000 négyzetláb alapterületű, Wichita Fallsban található létesítménybe. A PHPHG várhatóan a 4. negyedévben kezdi meg működését.

A PHPHG üzem kizárólag az Egyesült Államokban termesztett kenderszalmát fog feldolgozni. A Panda szerződést köt a termelőkkel a 2023-as idényre, és vetőmagot is ad a gazdáknak. A rendelkezésre álló vetőmag bizonyítottan sikeresen termeszthető a Wichita Falls régióban. További információért, beleértve a termelői érdeklődéseket is, kérjük látogasson el a www.pandabiotech.com weboldalra. (folyt.)



2023. április 6., csütörtök 14:10

A Panda Biotech bejelentette, hogy rendkívüli jelentőségű tőkepartnerséget hoz létre a Déli Ute Növekedési Alaphoz tartozó Aka-Ag-val (2. rész)
    Dallas, 2023. április 6., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    AMIT A PANDA BIOTECH-RŐL TUDNI ÉRDEMES

A dallasi (Texas) székhelyű Panda Biotech magánkézben lévő korlátolt felelősségű társaság, amely úttörő szerepet játszik az Egyesült Államokban feltörekvő ipari kenderrost és kenderpozdorja ágazatban. A Panda Biotech ügyvezetői széles körű tapasztalattal rendelkeznek a tiszta energiát használó, nagyméretű ipari létesítmények fejlesztése, finanszírozása, építése és működtetése terén. Az általuk fejlesztett 22 projekt körülbelül 12 milliárd dollár befektetett tőkét képvisel. A vállalat jelenleg nagyméretű ipari kenderfeldolgozó létesítményeket tervez. A Panda első létesítménye, a texasi Whichita Falls-ban található Panda High Plains Hemp Gin™ LLC (PHPHG) 2023 4. negyedévében kezdheti meg működését. Ez lesz a nyugati félteke legnagyobb gyapotfeldolgozó és gépi pamutosító üzeme. További információért, kérjük látogasson el a www.pandabiotech.com weboldalra, vagy kövesse a @pandabiotech-et az Instagramon, a Twitteren vagy a LinkedIn-en.


AMIT A DÉLI UTE NÖVEKEDÉSI ALAPRÓL TUDNI ÉRDEMES

A coloradói déli ute indiánrezervátumban (Southern Ute Indian Reservation) működő Déli Ute Növekedési Alap (Southern Ute Growth Fund) megőrzi a déli ute indiántörzs sikeres és változatos üzleti portfólióját. A Növekedési Alap célja, hogy biztosítsa a gazdasági jólét megerősödését a törzs tagjai számára azáltal, hogy felelősségteljesen irányítja a törzs üzleti ügyeit és körültekintően használja ki az új növekedési lehetőségeket. A Déli Ute Növekedési Alap a következő vállalatokat foglalja magába: Red Willow Production Company, Red Cedar Gathering Company, GF Properties Group, GF Ventures, GF Private Equity, Aka Energy Group és Aka-Ag. A déli ute törzs az általános kötelezettségű kötvényekre "AAA" minősítést kapott, elsőként az amerikai indián törzsek közül.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230405005291/hu/

Kapcsolat
Média (kizárólag)
Beth Gebhard
615-336-0194
bethgebhard@gmail.com


Forrás: Panda Biotech


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.