2024. május 2. csütörtök

2023. április 18., kedd 11:48

Vezető tanácsadóként az EIG-hez igazolt Joe Kaeser, a Siemens AG egykori vezérigazgatója
    Washington, 2023. április 18., kedd (Business Wire/OTS) - A globális energia- és infrastrukturális szektor egyik vezető intézményi befektetője, az EIG ma bejelentette, hogy Joe Kaeser, a Siemens AG (a továbbiakban: Siemens) korábbi elnök-vezérigazgatója vezető tanácsadóként csatlakozik a vállalathoz. Kaeser munkaköre szerint stratégiai tanácsadást fog nyújtani a vállalat vezetői csapatának a globális energiapiacokat érintő ügyekben, különös tekintettel a villamos energiára, a megújuló energiákra és az energetikai átmenetre.

Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230417005043/hu/

Kaeser 2013-tól 2021-ig volt a Siemens elnök-vezérigazgatója, míg 2006-tól 2013-ig a pénzügyi igazgatói posztot töltötte be. Kaeser a Siemens vezetőjeként növekedési pályára állította a vállalatot, jelentős átalakítást hajtott végre, és fontos stratégiai kezdeményezéseken vezette át a céget, beleértve a Siemens konglomerátum struktúrájának átszervezését három különálló vállalattá: a Siemens Healthineers, a Siemens Energy és az új ipari Siemens AG vállalattá, ezáltal jelentős értéket teremtve minden érdekelt fél számára. Kaeser jelenleg a Siemens Energy AG igazgatótanácsának nem ügyvezető elnöke, amely cég termékeket, megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt az energia előállításához, átviteléhez és elosztásához. Ezenkívül a Daimler Truck Holding AG igazgatótanácsának nem ügyvezető elnöke, valamint a Linde PLC igazgatóságának tagja.

- Izgatottan várjuk Joe-t az EIG csapatában - mondta Blair Thomas, az EIG elnök-vezérigazgatója. - Széleskörű, globális tapasztalata, a hosszú és elismerésre méltó szakmai útja során az iparágról szerzett mélyreható ismeretei rendkívül értékesek lesznek vállalatunk és portfolióvállalataink számára a komplex és gyorsan változó globális energetikai ökoszisztémában való működésük során. Várakozással tekintünk a munkájára, mivel továbbra is keressük az energetikai átmenetet támogató új befektetési lehetőségeket, miközben továbbra is kivételes eredményeket biztosítunk befektetőink számára.

- Izgalommal tölt el, hogy akkor csatlakozom az EIG-hez, amikor sorsdöntő pillanathoz érkezett az energiaszektor, amely jelentős befektetési lehetőségeket tartogat az energia- és infrastrukturális ágazatokban - mondta Kaeser. - Az EIG szakértelme és teljesítménye, az energetikai átmenet befektetéseihez való fegyelmezett közeledése egyedülálló. Nagyon várom, hogy tapasztalatommal és globális kapcsolatrendszeremmel támogassam a csapatot azon lehetőségek felkutatásában és azonosításában, amelyek növekedést eredményeznek és értéket teremtenek az EIG befektetőinek és portfolióvállalatainak szerte a világon.

Amit az EIG-ről tudni érdemes

Az EIG a globális energia- és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, amely elsősorban energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik világszerte, és a 2022. december 31-i adatok szerint 22,7 milliárd amerikai dollár értékű eszközt kezel. 40 éves fennállása alatt az EIG hat kontinensen, 42 országban több mint 44,6 milliárd amerikai dollárt fektetett be az energiaszektorban lebonyolított 396 projektbe vagy energiaipari vállalatba. Az EIG ügyfelei közé tartozik jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli, ázsiai és európai nyugdíjbiztosítási programok, biztosítótársaságok, alapítványok és állami vagyonalapok közül. Az EIG központja Washington D.C.-ben található, és a cég irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban is. További információkért kérjük, látogasson el az EIG honlapjára: www.eigpartners.com.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230417005043/hu/

Médiakapcsolatok
FGS Global
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG@fgsglobal.com

Forrás: EIG

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

© Copyright MTI Zrt.