OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. április 20., csütörtök 08:42

A Milliken & Company "AZ EMBERISÉGNEK" elnevezésű 2022-es fenntarthatósági jelentésében a vállalat ötéves fejlődését mutatja be (1. rész)
    Spartanburg, Dél-Karolina, 2023. április 20., csütörtök (Business Wire/OTS) - Az ellenőrzött nettó nullás célok határozzák meg a vállalat rövid és hosszú távú hatását a globális fenntarthatóságra - A diverzifikált, globális gyártó vállalat, a Milliken & Company ma közzétette az ötödik éves fenntarthatósági jelentését, amely "Az emberiségnek" (For HumanKind) címet viseli. A jelentés nyomon követi a Milliken fejlődését a 2019-ben kitűzött és 2025-ig elérendő fenntarthatósági célok tekintetében, valamint kiindulási adatokat ad a 2022-ben hivatalosan ellenőrzött nettó nullás célkitűzésekhez. A jelentés bemutatja, milyen hatással van a fenntarthatóság a Milliken üzleti tevékenységére ma, és hogyan képezi szerves részét a vállalat jövőjének.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230419005307/hu/

A nettó nullás érték 2050-ig történő elérését szolgáló rövid és hosszú távú célkitűzések bejelentése új dimenziót adott a Milliken fenntarthatósági törekvéseinek. A Milliken az első vállalat Dél-Karolinában és egyike az első 50 vállalatnak a világon, amelyeknek tudományos alapú célkitűzéseit az ENSZ által támogatott Tudományalapú Célkitűzések kezdeményezés (SBTi) is jóváhagyta. Ezek a célkitűzések a Milliken további 12 másik fenntarthatósági célkitűzése mellett útmutatást adnak az elvégzendő munkához az emberek, a termékek és a bolygó figyelembevételével az ember számára biztosított előny és tudomány tükrében.

"Igazán inspiráló látni, mit értünk el néhány év alatt. Tudjuk, hogy a fejlődés itt nem áll meg, ha összefogjuk munkatársainkat, részvényeseinket, partnereinket és ügyfeleinket, hogy mind részesei legyünk a világ legsürgetőbb kihívásainak, köztük a klímaváltozás megoldásának" - mondta Halsey Cook, a Milliken elnök-vezérigazgatója. "A mi munkánknak még korántsem ért véget, és tisztában vagyunk azzal, hogy a csapatmunka a legfőbb kulcsa az innováció felgyorsulásának, amely sikereket hoz nem csak saját magunk, hanem az egész emberiség számára."

A Milliken szintén 2022-ben jelentette be, hogy a textilportfólióján belül fokozatosan kivezeti a PFAS ( poli- és perfluoralkil vegyületek) használatát a szálak és felületkezelések terén; mindezt 2022 decemberével bezárólag. A műanyagok életciklusát lezáró megoldások iránti elkötelezettséggel összhangban a Milliken vállalati alapítványa, a Milliken & Company Jótékonysági Alapítvány befektetett a fenntartható magatartást és hatásgyakorlást célzó újrahasznosító partnerségi központba (The Recycling Partnership's Center for Sustainable Behavior and Impact), amely kézzelfogható megoldásokat kínál az amerikai háztartások újrahasznosítási arányának növeléséhez. A Milliken egyesült államokbeli vezetői csapatának sokszínűsége 10%-kal nőtt 2018 óta, ami 36%-os nemi sokszínűséget és 17%-os faji/etnikai sokszínűséget jelent. Nevezetesen, a Milliken teljesítette azt a célját, hogy ebben az évben 25%-kal csökkenti az indexált üvegházhatású gázok kibocsátását a folyamataiban, és a hangsúlyt az üvegházhatást okozó gázok (GHG) további csökkentésre helyezi a nettó nullás célkitűzéseivel összhangban.

"Fenntarthatósági erőfeszítéseink egyre jobban kibontakoznak, amint azt az üvegházhatású gázkibocsátásra vonatkozó célunktól a holisztikus nettó nullás célok felé való elmozdulás is mutatja" - teszi hozzá Kasel Knight, a Milliken vezető alelnöke és jogi tanácsadója. "Büszkék vagyunk arra, amit 2022-ben elértünk, és határozott szándékunkban áll erőfeszítéseinket tovább bővíteni új lehetőségekkel, hogy megvalósíthassuk azon célunkat, miszerint pozitív hatást gyakoroljunk a világra az elkövetkező generációk számára."

A Milliken 2022-es fenntarthatósági jelentése itt található: milliken.com/sustainability, további nettó nullás forrásokkal és a korábbi évek jelentéseivel együtt. (folyt.)



2023. április 20., csütörtök 08:43

A Milliken & Company "AZ EMBERISÉGNEK" elnevezésű 2022-es fenntarthatósági jelentésében a vállalat ötéves fejlődését mutatja be (2. rész)
    Spartanburg, Dél-Karolina, 2023. április 20., csütörtök (Business Wire/OTS) -

    Amit a Millikenről tudni érdemes

A Milliken & Company a világ egyik vezető gyártó vállalata, mely az anyagtudományokat helyezi a középpontba, ezáltal a holnap korszakalkotó ötletei már ma a rendelkezésére állnak. Az iparágban legismertebb molekuláktól a fenntartható innovációkig a Milliken olyan termékeket hoz létre, amelyek javítják az emberek életét, és megoldásokat kínálnak ügyfelei és közösségei számára. TA több ezer szabadalomra, valamint a textilipari, speciális vegyipari, padlóburkolat-gyártási és egészségügyi alkalmazásokból álló portfólióra támaszkodva a vállalat az integritásra és a kiválóságra való közös törekvést aknázza ki, amely generációkon keresztül pozitív hatással akar lenni a világra. Ismerje meg a Milliken eredeti gondolkodásmódját és inspiráló megoldásait a következő weboldalon: milliken.com, valamint a Facebookon, az Instagramon, és a LinkedInen.

Forrásverzió a businesswire.com címen:
https://www.businesswire.com/news/home/20230419005307/hu/

Kapcsolat
Betsy Sikma
betsy.sikma@milliken.com
864.909.7908


Forrás: Milliken & Company


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.