OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. június 1., csütörtök 09:27

Az Egyesült Arab Emírségek Falcon 40B modellje, a Technológiai és Innovációs Intézet világelső mesterséges intelligencia (AI) modellje immár jogdíjmentes
    Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek, 2023. június 1., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Technológiai és Innovációs Intézet (TII) Falcon 40B modellje, az Egyesült Arab Emírségek vezető, nagyszabású, nyílt forráskódú mesterséges intelligencia modellje, az AI-hoz való inkluzív hozzáférés iránti globális keresletre adott válaszként immár mentes az üzleti és kutatási felhasználáshoz kapcsolódó jogdíjaktól.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230531005614/hu/

A Hugging Face nagy nyelvi modellek (LLM) ranglistáján világszerte az első helyen álló Falcon 40B felülmúlja az olyan versenytársakat, mint az LLaMA-t a Metától és a a StableLM-et a Stability AI-tól. Az Apache 2.0 szoftverlicenc értelmében a Falcon 40B végfelhasználói a kérdéses szoftver által lefedett bármely szabadalomhoz hozzáférhetnek. Az Apache 2.0 biztosítja a biztonságos és hatékony nyílt forráskódú szoftverek biztonságát és elérhetőségét, valamint hatékony irányítási modellt hoz létre.

A TII korlátlan hozzáférése a Falcon 40B-hez rávilágít a technológiai innováció és a tudásmegosztás iránti elkötelezettségére, az együttműködésen alapuló ökoszisztéma támogatására és az Egyesült Arab Emírségek globális mesterséges intelligencia terén betöltött vezető pozíciójának megerősítésére. Emellett az Egyesült Arab Emírségek azon elkötelezettségét is tükrözi, hogy feszegesse a határokat egy olyan jövő kialakításában, amelyben a mesterséges intelligencia kulcsszerepet játszik a pozitív változások előmozdításában.

A Falcon 40B nyílt forráskódú, jogdíjmentes bevezetésének köszönhetően a köz- és magánszektorbeli entitások olyan ütőképességekre tehetnek szert, mint például a projektek gyorsabb indítása, gyorsabb iteráció, rugalmasabb szoftverfejlesztési folyamatok, erőteljes közösségvezérelt támogatás és egyszerűbb licenckezelés.

A TII célja az együttműködés, az innováció és a tudásmegosztás virágzó ökoszisztémájának ápolása a fejlesztők, kutatók és vállalkozások között világszerte. A lépés elősegíti az átláthatóságot, az inkluzivitást és a mesterséges intelligencia felgyorsult fejlődését a világ számára, és ezzel a különböző iparágakon és szektorokon keresztül változatos lehetőségeket kínál az alkalmazások számára.

Dr. Ebtesam Almazrouei, a TII AI Cross-Center Unit igazgatója elmondta: "A Falcon 40B jogdíjairól való lemondásunk egy összetartó társadalom inkluzív technológiai fejlődését segíti elő. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a technológiát az emberiség egyesítése és világunk jövőbiztossá tétele érdekében használjuk."

A jelenlegi nyílt forráskódú Falcon 40B AI-modellről és a regisztrációról szóló további információkért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: FalconLLM.TII.ae.

A Falcon 40B rangsorolásáért keresse fel a következő weboldalt: https://huggingface.co/spaces/HuggingFaceH4/open_llm_leaderboard

További információkat a következő oldalon talál: www.tii.ae

*Forrás: AETOSWire

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230531005614/hu/

Kapcsolat
Jennifer Dewan, Kommunikációs főigazgató
jennifer.dewan@tii.ae.

Forrás: The Technology Innovation Institute


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.