OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 15. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. június 29., csütörtök 15:05

Az Óbudai Egyetem két hallgatói innovációs csapata a legjobbak között
    Budapest, 2023. június 29., csütörtök (OTS) - Az Óbudai Egyetem 2 hallgatói innovációs csapata is bekerült a 20 legpiacképesebb projekt közé az NKFIH és az Express Innovation Agency országos Hungaian Startup University Programja keretében. A csapatok befektetők előtt július 12-én mutatkoznak be nyilvánosan.

    Az Óbudai Egyetem (ÓE) - a tavalyi évhez hasonlóan - ezúttal is sikeresen pályázott a Hungarian Startup University Programra (HSUP), mely Magyarország első felsőoktatási szintű startup-kurzusa. Az ÓE 27 359 907 forint támogatást nyert el hallgatói innovációs projektjeinek közvetlen támogatására. Az I. félévben meghirdetett startup-kurzusokat 145 hallgató végezte el, a II. félévben pedig 37 hallgató részesült havi 150 ezer forintos ösztöndíj-támogatásban, hogy saját projektjük megvalósításán dolgozhassanak. Az Óbudai Egyetemen az idei félében 8 projektet támogattak ebből a forrásból, és több ÓE-hallgató bekapcsolódott más egyetemi csapatok munkájába is.

A félév zárásaként egy független szakértői bizottság értékelte az ország minden tájáról kvalifikált projekteket, az itt kiválasztott 20 legpiacképesebb ötletre épülő csapat lehetőséget kap arra, hogy a Demo Day-en befektetők előtt is bemutatkozhassanak. A 194 csapatból az Óbudai Egyetem 2 csapata is bekerült a 20 kiválasztott közé. Az egyik a Szilágyi Ákos (ÓE Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar) által vezetett RTEEMS csapata. Ők egy környezeti monitoringrendszert fejlesztenek, amely elsősorban az ivóvízbázist fenyegető veszélyeket képes kiszűrni. A másik csapat pedig az ERMEL, akik Yesilöz Meltem (ÓE Neumann János Informatikai Kar) vezetésével egy olyan bicikliszenzoron dolgoznak, amely arra szolgál majd, hogy a kerékpározó fordulás-kanyarodás előtt hátra nézés nélkül győződhet meg arról, hogy van-e mögötte valami és az melyik oldalon.

A 20 kiválasztott csapat munkájában összesen 9 hallgató vett részt az Óbudai Egyetemről.


HSUP

A HSUP immár 4 éve fut nagy sikerrel a legrangosabb hazai egyetemeken annak érdekében, hogy a résztvevő hallgatók elméleti és gyakorlati vállalkozási és startup-ismeretekkel bővítsék tudásukat. Az elméleti szakaszt ősszel sikeresen teljesítők jelentkezhettek tavasszal az innovációs ösztöndíjra. A tavaszi program során a kiválasztott projektek az anyagi támogatás mellett komoly szakmai segítséget és mentorálást is kaptak.  A program célja, hogy felkeltse az egyetemisták érdeklődését az innováció és a vállalkozói lét iránt, és növelje az általuk indított innovatív vállalkozások számát.
A két féléves egyetemi e-learning tárgy első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup-világ megismerése kerül a fókuszba, míg a második félévben a vállalkozások felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatják el a hallgatók. Az első félévet sikeresen teljesítő hallgatók a második félévben csapatban dolgoznak tovább egy ötleten, melyhez havi 150 ezer forint ösztöndíjban is részesülnek.

Szintén a második félévben kerül sor a hallgatók, a startup és a nagyvállalati szféra szereplőinek összekötésére mentorálás, illetve szakmai támogatás formájában. A program fókuszában az innovációs szemléletmód elsajátítása és az innováció iránti érdeklődés felkeltése áll. A HSUP megismerteti a fiatal generációval az innovációs ökoszisztéma felépítését és működését, továbbá lehetőséget kínál számukra az abba való bekapcsolódásra.

A programot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal mint kezelő, valamint az Express Innovation Agency Zrt. mint közreműködő szerv támogatja.

Hungarian Startup University Program 2023
A projekt adatai:
Kedvezményezett: Óbudai Egyetem
A projekt költségvetése: 27 359 907 Ft
A projekt futamideje: 2023.március 1-2023. június 30.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.