OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 16. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2023. július 12., szerda 10:16

Bővül az akkumulátor gyártáshoz kapcsolódó mérnök képzés az Óbudai Egyetem és a Samsung SDI együttműködésével
    Budapest, 2023. július 12., szerda (OTS) - A hibrid és elektromos autók akkumulátorainak gyártásában Magyarország már most is globálisan a negyedik helyen áll, azonban a következő években még meghatározóbb szereplője lesz a járműipar legdinamikusabban fejlődő területének. Az ágazat egyre több magyar mérnöknek nyújt biztos megélhetést és hosszú távú karrierlehetőséget, ahhoz azonban, hogy eredményesen be tudjanak kapcsolódni a gyártás irányításába és kutatás-fejlesztés támogatásába, elengedhetetlen az általános mérnöki ismeretek mellett a különleges szakterületi tudás megszerzése is. Ennek elősegítését célozza az Óbudai Egyetem és a Samsung SDI együttműködése, amelynek keretében Magyarországon először indult idén márciusban akkumulátor gyártás specifikus tantárgy a magyar felsőoktatásban. A képzés eredményeinek megismerése után a kezdeményezés jelentős kiterjesztéséről döntött az egyetem és a vállalat. A szeptemberi tanévkezdéstől emelt óraszámban, még szélesebb hallgatói körnek lesz elérhető a célzott, akkumulátor iparági képzés.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230712_001.jpg

A jármű akkumulátorok gyártása és folyamatos fejlesztése nélkülözhetetlen a járműipar elektromos átalakulásának szempontjából. Az akkumulátoroknak egyszerre kell megfelelni a legszigorúbb biztonsági követelményeknek, az autógyárók magas szintű elvárásainak és az elektromos autót vásárlók igényeinek. Ehhez elengedhetetlen a legmodernebb gyártási technológiák alkalmazása, az állandó kutatás-fejlesztés, amelyek nem valósulhatnának meg világszínvonalú, az iparág igényeihez alkalmazkodó mérnöki tudás nélkül. Annak ellenére, hogy Magyarország már jelenleg is a világ negyedik legjelentősebb akkumulátorgyártója egészen 2023 tavaszáig nem volt iparág specifikus képzés a hazai felsőoktatásban. Ekkor indult el az Óbudai Egyetemen a Samsung SDI mérnök és minőségbiztosító munkatársainak bevonásával az angol oktatási nyelvű "Manufacturing of automotive Li-ion batteries" elnevezésű tantárgy. A képzés során olyan elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthattak el a résztvevők, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy diplomájuk megszerzése után az akkumulátor iparban helyezkedhessenek el. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai mérnöki képzésben résztvevők mellett a Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar hallgatói közül is sokan jelezték, hogy örömmel vennék fel a tantárgyat ősztől. A képzés lehetőséget teremtett arra is, hogy a hallgatók erősíthessék vállalati kapcsolataikat, elkezdhessék tervezni karrierútjukat. A résztvevők több mint kétharmada jelentkezett a Samsung SDI ösztöndíj programjába, vagy - a végzősök esetén - főállású dolgozónak.

Az ősszel kezdődő tanévben emelt óraszámban, magasabb megszerezhető kreditponttal indul a képzés, amelynek célja, hogy az egyetem gépészmérnök és mechatronikai mérnök hallgatóinak a munkaerőpiacon jól használható tudást, ezáltal hosszú távú karrierlehetőséget biztosítson. A gyakornoki programban jelentkezők számára pedig lehetőség nyílik, hogy az elméleti tudás mellett a gyártásban, valós körülmények között szerezzenek tapasztalatot.

###

A Samsung SDI-ről

A Koreai Köztársaságban székhellyel rendelkező Samsung SDI a világ vezető akkumulátor- és elektronikai anyagok gyártója, amely újra definiálja az elektromos járművek, energiatároló rendszerek és IT-eszközök világát. A vállalat az átalakulást és az innovációt ösztönzi, hogy a "kreatív energia- és anyagmegoldások vezetőjévé" váljon az e-mobilitás, az energetikai megoldások, valamint a félvezetők és kijelzők területén. A vállalat kötelezettséget vállal arra, hogy 2050-ig globálisan 100%-ban megújuló villamos energiát fog beszerezni. A legfrissebb hírekért látogasson el a Samsung SDI News oldalára ahttps://www.samsungsdi.com/sdi-news/list.html. címen.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.