OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2023. július 14., péntek 11:21

A világ legtávolabbi országaiban ezeket a magyar sajtokat szeretik
    Budapest, 2023. július 14., péntek (OTS) - Megdöbbentő helyeken, Elefántcsontparttól Svédországon, Jordánián át egészen Ausztráliáig - de akár a Seychelle-szigeteken is - szeretik a Kőröstej sajtjait.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230714_001.jpg

Hihetetlen, de nincs a nagyvilágban olyan lakott kontinens, ahol nem találkozhatunk magyar sajtokkal, és ez a libanoni származású, az orvosi diplomáját Magyarországon megszerző dr. Riad Naboulsi által 1989-ben alapított Kőröstej érdeme. Az elmúlt negyedszázadban ugyanis a vállalat Magyarország egyik legnagyobb élelmiszer-exportőrévé vált.

A Kőröstej a földkerekség több mint 60 országába exportál különböző sajtokat - a magyarországi sajtgyártás körülbelül felét adva -, de termékeinek háromnegyede külföldre kerül.  Sajtmárkáival - mint a Hajdú és a Talléros - a hazai üzletek polcain is találkozhatunk, a világ számos pontján pedig a Hajdú, a Róna, a Buda és a Hungarita márkanév alatt kínált termékei teszik ismertté a magyar sajtokat.

Ami a száraz statisztikát illeti: 2022-ben a Kőröstej export árbevétele meghaladta a 40 milliárd forintot, ez több mint 50 százalékos emelkedés az előző évhez képest. Belföldön 14 milliárd forint volt a vállalat árbevétele, ezzel 30 százalékos többletet könyvelhetett el.

Érdekesség, hogy míg a Kőröstej exportpiacainak felét európai országok teszik ki, a forgalom több mint 70 százaléka mégis a Közel-Keletre irányul. A sajtkedvelők Libanonban, Irakban, Szaúd-Arábiában, Jordániában és az Egyesült Arab Emírségekben is élvezhetik a Kőröstej termékek ízeit, de lényegében az összes közel-keleti országba szállítanak. Sok magyar turista lepődik meg, amikor például egy dubaji utazás során Hajdú sajtokkal találkozik a legnagyobb szupermarketekben, de még a legkisebb helyi üzletekben is.

Idén a Kőröstej sajtkonzervjeivel látják el a libanoni fegyveres erőket is: a hadsereget, a belbiztonsági erőket és a rendőrséget. 2023-ban eddig csak erre a célra 300 tonna ömlesztett sajtot exportáltak, ami év végéig elérheti az 1000 tonnát is.

Az öreg kontinens exportpiacai közül kiemelkedik Nagy-Britannia mellett - bár itt a Brexit kissé visszavetette a forgalom fejlődését -, Németország, Svédország, valamint a Balkán országai.

A világ számos tejipari nagyhatalma közül a Kőröstej már olyan távoli országokba is exportál, mint Új-Zéland vagy Ausztrália.

S ami talán a leginkább érdeklődésre tarthat számot, a Kőröstej exporttermékei között a legkedveltebbek a kashkaval sajt, a krémfehér sajtok, a labneh krémek, míg az ömlesztett sajtok közül a kördobozos és kockasajtok, a lapkasajtok, az üveges és poharas krémsajtok, valamint a konzervsajtok.

Magyarországon a legkeresettebbek a Hajdú grillsajtok - számtalan ízesítéssel -, a parenyica, a krémfehér sajtok, a gourmet krémek, a vajkrémek és a lapka sajtok. Kedveltek emellett a Talléros márkájú ömlesztett sajtok is.

Megdöbbentő, de egyre több az egzotikus célország a Kőröstej térképén. Észak-Afrika az elmúlt években vált fontos célponttá: a legnagyobb fogadó országok Líbia és Egyiptom.

A Kőröstej új piacai között szerepel 2022-től Elefántcsontpart, a Dominikai Köztársaság, Sri Lanka és Grúzia. 2023-ban pedig már Mauritius és Marokkó is, de hamarosan újabb egzotikus turistaparadicsom, a Fülöp-szigetek is fontos célországa lesz Riad Naboulsi immár komoly nemzetközi hírnévre szert tett magyar sajtvállalatának.


További információ: Nagy Béla marketing és PR vezető nagy.bela@korostej.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.