OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 16. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. július 27., csütörtök 09:50

Az Óbudai Egyetem a legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézmények között
    Budapest, 2023. július 27., csütörtök (OTS) - Soha ennyi hallgatót nem vett még fel az Óbudai Egyetem fennállása óta, úgy, hogy tartottuk a minőségi követelményeket - jelentette be Prof. Dr. Kovács Levente. 27,2 százalékkal nőtt az Óbudai Egyetemre felvettek száma - közölte az intézmény rektora, aki szerint nagy siker, hogy minden képzéstípuson jelentősen nőtt az érdeklődés, és így a felvettek aránya, alapszakon 32, mesterképzésen átlagosan 62 százalékkal többen kezdhetik meg a tanulmányaikat az elsőévesek. A legnépszerűbb a mérnökinformatikus Bsc, villamosmérnöki BSc, építészmérnöki BSc, gépészmérnöki BSc, gazdálkodási és menedzsment BSc képzés.

    3660 fiatal kapott július 26-án üzenetet arról, hogy sikeresen felvételizett az Óbudai Egyetem (ÓE) valamely műszaki, informatikai, illetve gazdasági képzésére. A tavalyi adatokhoz képest ez 27,2 százalékos növekedést jelent - húzta alá Prof. Dr. Kovács Levente, aki szerint komoly siker annak fényében, hogy néhány kivételtől eltekintve elvárás volt az emelt szintű érettségi, és minimum pontszámot is meghatároztak.  Az ÓE a felvettek számát tekintve a 8. legnépszerűbb magyar egyetem, illetve a legkeresettebb fővárosi székhelyű intézmények közé tartozik az ELTE-vel, a BME-vel és a BGE-vel egy sorban.

A műszaki képzési területre felvettek száma is emelkedett, a gazdaságtudományok képzési területre felvettek száma duplájára, az informatika képzési területre felvettek száma másfélszeresére nőtt 2017 óta. A legnépszerűbb szakokon igen magas volt a ponthatár, a gazdálkodási és menedzsment 399, kereskedelem és marketing szakon 397, a mérnökinformatikus szakon 387, az építészmérnöki szakon 374 ponttal lehetett bekerülni.

A pedagógus- és az agrárképzési területekre felvettek száma is duplájára nőtt az elmúlt hat évben - tájékoztatott Prof. Dr. Kovács Levente. Hozzátette: a vidéki képzési helyszíneken, Székesfehérváron és Salgótarjánban is jelentősen nőtt a felvettek száma. Az Óbudai Egyetem meghatározó feladatának tartja, hogy a helyben megszerezhető diplomával segítse az adott régió tehetséges fiataljait, illetve erősítse a térség gazdasági fejlődését - fogalmazott a rektor.

Az Óbudai Egyetem mindig is nagy hangsúlyt fektetett a gyakorlatorientált képzésre - emelte ki Prof. Dr. Kovács Levente hozzátéve, hogy az intézmény mindent elkövet annak érdekében, hogy a gyorsan változó gazdasági igényekhez igazítsa képzési rendszerét. Idén szeptembertől új tanterv szerint kezdik meg az oktatást, amely kiemelten fókuszál a középiskola és a felsőoktatás eltérő követelményeinek fokozatos összehangolására, valamint a mai digitalizált ipari (Ipar 4.0) trendeknek is megfelel.

Az Óbudai Egyetem számos szakon indít pótfelvételit, a központi eljárás július 28-án indul, és augusztus 6-én éjfélig fogadják a jelentkezéseket.

Budapest, 2023. július 27.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.