OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 16. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. július 28., péntek 09:20

Pótfelvételi: sportközgazdász-képzés is indul az Óbudai Egyetemen
    Budapest, 2023. július 28., péntek (OTS) - Az Óbudai Egyetem a pótfelvételi eljárásban új szakokat is meghirdet. Augusztus 6-ig adhatják be a jelentkezésüket a fiatalok kiberbiztonsági mérnöki alapképzésre, valamint sportközgazdász és infrastruktúra-építőmérnök mesterszakra - tájékoztatott Prof Dr. Kovács Levente. Ezen túl műszaki, informatikai és gazdasági területeken piacképes diplomát nyújtó képzések közül választhatnak a pótfelvételizők. Az egyetem több szakon hirdet állami ösztöndíjas helyeket.

    Az Óbudai Egyetem alap- és mesterszinten is biztosít lehetőséget a felsőfokú tanulásra a pótfelvételi eljárás során. A pótfelvételi eljárásban jelentkezhetnek műszaki, informatikai, természettudományi, gazdaságtudományi, valamint pedagógiai területeken Budapestre, Székesfehérvárra, Kaposvárra és Salgótarjánba.

Új képzések

A sportközgazdász mesterképzés az Óbudai Egyetem székesfehérvári campusán indul állami ösztöndíjas és önköltséges formában. A képzést azoknak ajánlják, akik sportközgazdászként szeretnének tevékeny részesei lenni a hazai és nemzetközi sportéletnek.

Az infrastruktúra-építőmérnöki mesterképzés szintén nappali tagozaton indul, a képzés ideje három félév. A hallgatók a szakmai kompetenciák elsajátításával az infrastruktúra tervezéssel, építéssel és beruházással magas szakmai szinten foglalkozó szakemberekké válnak.

Kiberbiztonsági mérnöki alapképzés is indul szeptembertől.

További választható szakok

Alapképzésben biztonságtechnikai mérnöki, földmérő és földrendező mérnöki, gazdálkodási és menedzsment, gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, kereskedelem és marketing, könnyűipari mérnöki, környezetmérnöki, mechatronikai mérnöki, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, szakoktató, villamosmérnöki és villamos-üzemmérnöki szakokra lehet jelentkezni.

Mesterképzésen alkalmazott matematikus, biztonságtechnikai mérnöki, geoinformatika, gépészmérnöki, ipari terméktervező mérnöki, kórháztechnikai és orvostechnikai mérnöki, mérnökinformatikus, mechatronikai mérnöki, tanári, vállalkozásfejlesztés és villamosmérnöki szakok indulnak. A mesterképzéseken a felvételi elbeszélgetéseket augusztus 14-24. között tartja az egyetem.

Fontos tudni, hogy csak azok a tanulni vágyók jelentkezhetnek, akik idén az általános felvételi eljárás során egyetlen megjelölt képzésre sem kerültek be, vagy az idei felvételi eljárásban még egyáltalán nem is jelentkeztek szeptemberben induló képzésre. A mostani, igen rövid eljárás során csak egyetlen felsőoktatási intézmény, egyetlen képzésére lehet jelentkezni (ugyanazon jelentkezési hely mindkét finanszírozási formája egy jelentkezési helynek számít).

Jelentkezni a www.felvi.hu oldalon lehet 2023. július 28-augusztus 6-a 24 óráig önköltséges és bizonyos esetekben államilag finanszírozott képzésre is.

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzéseink listája itt érhető el: https://felveteli.uni-obuda.hu/potfelveteli-2023  

Budapest, 2023. július 28.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.