OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. július 31., hétfő 10:00

Két kerék után ismét több keréken mutat be kiállítást a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum
    Budapest, 2023. július 31., hétfő (OTS) - A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum vasúttörténeti kiállítással készül a 2016 és 2020 között felújított kenderesi állomásépületben, amelyet - az 1931-ben hozzáépült kormányzói váróval együtt - a harmincas évek állapotának megfelelően újított fel a MÁV Zrt.

    A jelenleg üresen álló mellékvonali épület kiválóan alkalmas arra, hogy a két világháború közötti közlekedéspolitikát, vasútfejlesztést és annak történeti hátterét bemutassa, - többek között olyan ikonikus járműveken keresztül, mint a 424-es gőzmozdony vagy a kormányzati protokoll szerelvényeként ismert Turán, - melynek 9-es számú szalonkocsija található meg a Múzeum gyűjteményében és restaurálása várhatóan a jövő év folyamán fejeződik be.

A kenderesi állomásépület helyiségeiben megtekinthető kiállítás a magyar vasút történetének kihívásokkal teli, ám technológiai innovációkban gazdag időszakát és a vasúthálózat fejlődését szemléltetve Horthy Istvánt is bemutatja, mint a Magyar Királyi Államvasutak mérnökét és vállalatirányítóját, illetve a 424-es gőzmozdony megalkotásában tevékenyen részt vállaló mérnököt egyaránt.

A tárlat 2023. őszén nyílik, egy ideig párhuzamosan látogatható lesz a Múzeum Bringára váltva című időszaki kiállításával, amely az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában tekinthető meg. A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, mint Európa egyik legrégibb ilyen intézménye a jövőben is arra fog törekedni, hogy az ország mind több pontján, mind népesebb közönség számára tehesse elérhetővé azt a sokszínű műtárgyegyüttest, amely az elmúlt évszázad során a gyűjteményébe került.

További információk honlapunkon: https://kozlekedesimuzeum.hu/hu/hirek/vasuttorteneti-kiallitas-kenderes-vasutallomasan
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.