OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)






2023. augusztus 2., szerda 12:36

Többe kerül félévre egy matrica, mint egy évre
    Budapest, 2023. augusztus 2., szerda (OTS) - Sokan keresik nyár közepe óta a féléves matricát, de hiába. 2023-tól ugyanis többe kerülne 6 hónapra megvásárolni az autópálya-matricát, mint egész évre. Igény pedig bőven volt eddig rá, ezért is vezette be pár éve az  összevont, akár 6 havi matrica vásárlási lehetőségét az https://www.autopalyamatrica.hu/.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230802_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230802_004.jpg

Nem éri meg a havi matrica

2023-tól nem inflációkövető módon drágultak a matrica árak, a havi matrica személyautók esetében 8900 Ft-ra, azaz 71%-kal  nőtt.
Azok, akik azonban nem követték aktívan a híreket év elején, igencsak meglepődtek, amikor rájöttek: több havi matricát egyszerűen nem éri már megvenni.
Ugyanis míg egy egész éves országos matrica, ami ráadásul következő év január 31-ig érvényes 49 190 Ft, addig 6 havi matrica ára 53 400 Ft, 5 havi pedig 44 500 Ft lenne.

Az https://www.autopalyamatrica.hu/ statisztikai adatai alapján idén érzékelhetően megváltoztak a vásárlói szokások, az eladott D1 kategóriájú havi matricák keresleti aránya 7%-kal csökkent, míg az éves országos, vagy vármegyei matricák aránya több, mint 5%-kal nőtt. A legnépszerűbb típus még mindig a 10 napos (heti) sztrádamatrica, ennek az eladási arányában nincs változás. Mint néhány hete nem reprezentatív felmérésből kiderült, sokan választanák alternatívaként az egynapos-matricát is, ha árban megfelelő lenne. Erre azonban senki ne számítson, korábbi cikk alapján (https://www.autopalyamatrica.hu/hirek/lesz-egynapos-matrica), ha be is vezetik 2024-ben, várhatóan közel azonos összegbe fog kerülni, mint a jelenlegi heti matrica.

Éves matrica évközben?

Szintén visszatérő kérdés, hogy az éves országos, illetve az éves vármegyei matrica ára arányosan csökken-e, ha év közben vásároljuk meg a matricát. A válasz nem, de még ígyis megérheti. Ugyanis ha valakinek fix útvonalai vannak, akkor azzal is jól járhat, ha az éves vármegyei matricákkal matekozik, amelyek 2024. január 31-ig érvényesek. Ezeket 10 napos matricával nyári, őszi utazás során kiegészíthetjük, és még így is kevesebbet fizetünk.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.