OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. augusztus 10., csütörtök 09:40

A Fővárosi Vízművek tervezheti meg a tiranai víziközmű-szolgáltatás irányítástechnikai rendszerét
    Budapest, 2023. augusztus 10., csütörtök (OTS) - A Fővárosi Vízművek és a Tiranai Víz- és Csatornázási Művek együttműködése már ötéves múltra tekint vissza. A budapesti szakemberek már két sikeres projekttel járultak hozzá az albán főváros víziközmű-rendszerének korszerűsítéséhez. Míg 2017 még csak az ismerkedésről, felmérésről, helyzetértékelésről szólt, ezt követően már konkrét műszaki javaslatokat tartalmazó közép-hosszútávú fejlesztési tervet tettek le az asztalra.

    
A javaslatok között szerepelt egy olyan rendszer kialakítása, amely Budapesten már jól vizsgázott, és évtizedek óta szolgál az ivóvízellátás üzemirányításának hátteréül. Az úgynevezett SCADA-rendszer megtervezésére kötött megállapodás a tiranai víziközmű-szolgáltató teljes műszaki infrastruktúrájának a felmérését követően megvalósuló stratégiaalkotást, majd ennek alapján minden egyes objektum irányítástechnikai kiviteli tervének az elkészítését foglalja magában.

A 365 naptári napra tervezett projekt megvalósításának a lehetőségét két albán vállalattal közös konzorcium vezetőjeként nyerte el a Fővárosi Vízművek egy kétfordulós közbeszerzési pályázaton. Azon túlmenően, hogy  bizonyítani kellett a projekt megvalósításához szükséges háttér és a kapcsolódó referenciáik meglétét, be kellett mutatni a konkrét műszaki és módszertani elképzeléseket, a pénzügyi ajánlattal együtt.  A Fővárosi Vízművek vezette konzorcium hat másik pályázót maga mögé utasítva a legmagasabb pontszámmal végzett az első helyen, és kapott megbízást a több mint 452 000 euró összértékű feladat elvégzésére.

A Fővárosi Vízművek 60 százalékos részesedése némileg hozzájárul a társaság anyagi nehézségeinek enyhítéséhez. Az elnyert pályázat Jól illeszkedik a cégnek azokhoz a törekvéseihez, hogy a vízdíjbevételek elmaradt emelésének ellensúlyozására a munkatársak meglévő szakértelmére és üzemeltetési tapasztalatára építve, értékteremtő munkával és alternatív bevételekkel pótolják a biztonságos működéshez szükséges források egy részét.          

A szakembereknek pedig a sok munka és nagy kihívás mellett fejlődési lehetőséget és egyben nagy megtiszteltetést is jelent a projektben való részvétel, hiszen egy európai főváros üzemirányításának alapjait fektethetik le. Reményeink szerint a vállalat nemzetközi ismertségének és elismertségének további erősítésével további külföldi projektlehetőségek is megnyílnak nem csak a balkáni térségben, hanem a világ más, ivóvíz- vagy szennyvíz-kihívásokkal küzdő régióiban is.

Fővárosi Vízművek

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.